Întâlnire a Ministerului Turismului cu peste 100 de reprezentanți ai agențiilor de turism, pe tema ultimelor măsuri adoptate de Executiv

Reprezentanții agențiilor de turism s-au întâlnit cu cei ai Ministerului de Turism. FOTO MT

Specialiști ai ministerului Turismului au susținut o sesiune de prezentare a noilor ordine care reglementează activitatea agențiilor de turism.

Tehnicienii ministerului au răspuns tuturor întrebărilor legate de noua modalitate de licențiere și de raportările pe care trebuie să le facă despre numărul de pachete de călătorie contractate și vândute, despre valoarea totală a sumelor încasate în avans și achitate către furnizori, precum și despre instrumentele de garantare deținute.

“Colaborarea cu industria este extrem de importantă pentru minister. Vrem să avem un mediu de afaceri corect, predictibil și competitiv. De aceea, punem mare preț pe consultarea industriei atunci când intervin modificări în legislație”, au declarat reprezentanții ministerului Turismului prezenți la întâlnirea cu reprezentanții industriei.

Din partea ministerului, au participat specialiști din cadrul direcțiilor Juridic, Avizare, Control.

„De la 1 ian 2019, vor fi relicențiate toate agențiile de turism din România. Dispar denumirile de „licență agenție touropetoare” și “„licență agenție detailistă” și se vor redenumi: „agenție organizatoare”, respectiv „agenție intermediară”. (…) Totuși, prin transpunerea în România a Directivei Europene 2302/2015 a fost aoptată OG 2/2018 iar rezultatul va fi ca agențiile organizatoare din România vor avea garanții mult mai mari decât până în prezent. Iar turiștii vor fi mult mai protejați în cazul achitării în avans a pachetelor turistice. Să vedem cum se va face în practică!“, a punctat Adi Voican de la Bibi Touring pe pagina sa de Facebook.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*