Începutul vacanței copiilor a aglomerat stațiunile din Prahova

Toate domeniile schiabile prahovene au fost luate cu asalt de iubitorii sporturilor de iarnă, iar distracția se anunță să continue pe toată perioada săptămâni.

Potrivit Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova, la sfârșit de săptămână unitățile de cazare deschise au fost ocupate în procent de 90 la sută în Sinaia, 80 la sută în Bușteni și 100 la sută Azuga. Vremea bună pentru sporturile de iarnă și nevoia de libertate într-un context de sănătate publică care impune restricții zilnice, determină turiști să vină în Prahova, să se bucure de zăpadă. Și săptămâna aceasta se anunță una plină, muntele fiind alegerea familiilor cu copii, aceștia ocupând stațiunile prahovene în procent de cel puțin 65 la sută. Azuga, de exemplu, este cunoscută ca destinație pentru tabere de schi, iar gradul de ocupare merge spre 100 la sută.

Sinaia a pregătit pentru cei pasionați un Super-Snowpark, cu trambuline pentru cei îndrăzneți și un family track pentru toate vârstele. Toate activitățile din cadrul Winter Fun, din vecinătatea telescaun Valea Soarelui, sunt dedicate amatorilor și sunt organizate pentru bucuria celor înscriși.

Începând cu 1 februarie tarifele de la skipass Sinaia s-au modificat pentru o zi 160 de lei/ adult de luni până vineri și 170 de lei/ adult de sâmbătă până duminică, iar copiii plătesc 110 lei/ zi de luni până vineri și 117 lei/ zi de sâmbătă până duminică. Pentru două zile, adulții plătesc 305 lei, iar copiii 210 lei. Pentru trei zile, adulții plătesc 430 de lei, iar copiii 305 lei. Sunt tarife diferențiate și pentru studenți, dar și dacă se dorește acces pentru anumite intervale orare. Prețul cartelelor pe puncte rămâne neschimbat. Celelalte domenii schiabile nu au anunțat schimbări de tarife.

Și alte zone din Prahova au fost vizitate de familiile cu copii, cum ar fi Planetariul de la Slănic, din salină, care în luna februarie este deschis vineri între orele 09.00 – 15.10, iar de sâmbătă până duminică, între orele 09.40 – 16.10, în funcție de programul salinei.

Un alt obiectiv preferat pentru copii este bazinul cu apă sărată de la Centrul Medical SanConfind Poiana Câmpina. În fiecare sâmbătă este deschis la băi sărate calde pentru copii, de la orele 08.00 la 16.00, ultima intrare fiind la ora 15.00. Prețul unei ședințe este de 30 de lei cu halat/prosop inclus. Pentru adulți centru medical a pregătit pentru un set de proceduri de relaxare în valoare de 500 de lei cu o economie de 25 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*