Începe prima ediție a Festivalului medieval „Ioan de Hunedoara”

Castelul Corvinilor. FOTO Primăria Hunedoara

Prima ediţie a Festivalului medieval „Ioan de Hunedoara” este programată în perioada 9-11 august, în centrul municipiului şi în curtea exterioară a Castelului Corvinilor, informează Primăria Hunedoara.

În prima zi, după lăsarea serii, pe Bulevardul Dacia şi pe centrul pietonal, va avea loc o paradă la care participă Fanfara Petreşti, Ordinul Cavalerilor de Hunedoara, Garda Cetăţii Deva, Garda neagră a Regelui Matia, Ordinul Scutierilor de Mülbach, Ordinul Cavalerilor de Mediaş, Paladinii de Terra Medies, Ansamblul Renaissance Deva, Cavalerii de Târgu Mureş, Suita Principesei Maria Szechy, supranumită Venus de Murani, Echipajul Principelui Transilvan, Ansamblul de cimpoaie Holloenek din Ungaria.

În a doua zi, curtea exterioară a Castelului Corvinilor va găzdui o tabără medievală, cu ateliere, întreceri cavalereşti, prezentări de arme, dansuri medievale. Seara va fi o gală de operă la care au fost invitaţi artiştii Operei de stat din Ruse din Bulgaria, iar seara se va încheia cu un spectacol de video-mapping şi lumini arhitecturale, de reconstituire simbolică a bătăliei de la Belgrad, 1456, pe care a purtat-o Ioan de Hunedoara împotriva turcilor. În centrul Hunedoarei va concerta Horia Brenciu.

În ultima zi, duminică 11 august vor fi depuse coroane de flori la statuia lui Ioan de Hunedoara, din centrul municipiului, iar tabăra medievală va continua la castel. De asemenea, turiştii sunt invitaţi la un concert al Operei de Stat din Ruse. Seara se va încheia cu focuri de artificii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*