În luna martie începe festivalul – concurs „Lada cu Zestre”, la Variaș, Tomești, în județul Timiș

Festivalul - concurs, „Lada cu zestre“

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș organizează în perioada martie – iunie 2019, cea de-a XIII -a ediție a Festivalului – concurs ”Lada cu Zestre”.

Județul Timiș aduce în atenția publicului tradițiile bănățene, prin intermediul unui eveniment major care coagulează în jurul său peste 1500 de artiști și peste 50 de formații artistice care intră în competiție anual.

Festivalul – concurs ”Lada cu Zestre” are ca scop conservarea, valorificarea și promovarea culturii bănățene prin intermediul artelor tradiționale (dansuri, muzică, literatură dialectală, meșteșuguri tradițională și gastronomie tradițională), din toate zonele și subzonele județului Timiș.

Festivalul este structurat pe următoarele secțiuni : coregrafie, muzică, expoziții, colecții, poezie dialectală, teatru popular și gastronomie tradițională.

Concursul cuprinde două categorii intitulate : „Laureați” și „Zestrea Timișului”, la toate secțiunile, și este structurat anul acesta în 7 centre zonale.

La categoria „Zestrea Timișului” au fost desemnate 5 centre zonale : Dudeștii Vechi – 16 martie 2019, Peciu Nou – 17 martie 2019, Variaș – 23 martie 2019, Tomești – 24 martie 2019, Nițchidorf – 30 martie 2019.

La categoria ”Laureați” au fost desemnate 2 centre zonale: Deta – 31 martie 2019 și Sânnicolau Mare – 7 aprilie 2019.
Gala Festivalului – concurs ”Lada cu Zestre” va avea loc în data de 7 iunie 2019, la Muzeul Satului Bănățean, unde cei mai de seamă reprezentanți ai județului Timiș vor prezenta un spectacol care dorește să aducă în atenția publicului ”zestrea” județului Timiș.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*