Haos pe Magistrala 2 de metrou din Capitală după ce a fost semnalată o degajare de fum în subteran, la stația Piața Romană

Incident pe Magistrala 2 de metrou din Capitală. FOTO: ISUBIF

Metrorex informează că marți, 24 mai, începând cu ora 08.50, circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se desfășoară cu dificultate din cauza unei defecțiuni tehnice identificată la un tren care a plecat din stația Piața Romană către Berceni.

„În urma defecțiunii, trenul va fi retras din circulație pentru analiză și remediere. Între timp se iau toate măsurile pentru ca circulația pe Magistrala 2 să se reia în condiții normale. Metrorex prezintă scuze călătorilor pentru disconfortul creat”, au transmis reprezentanții companiei.

În urma informațiilor furnizate de dispeceratul Metrorex, ar fi vorba de un incendiu produs la o ramă de metrou care are o defecțiune tehnică, dar nu există flacără deschisă, doar degajări de fum.

Călătorii au fost evacuați din rama de metrou, garnitura fiind pe tunel, la o distanță de aproximativ 20 – 30 de metri de peron. Din datele furnizate nu sunt victime.

A fost întreruptă alimentarea cu energie electrică, iar echipajele pompierilor sunt amplasate în zona stațiilor de metrou Romană, Universitate și Piața Victoriei.

Având în vedere intervenția pompierilor la stația de metrou Piața Romană, Brigada Rutieră recomandă participanților la trafic:

  • să evite zona;
  • să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor rutieri;
  • să circule cu prudență.

La acest moment traficul rutier este restricționat pe segmentul de drum cuprins între Piața Universității și Piața Romană, ambele sensuri de deplasare și pe bd-ul Lascăr Catargiu, dinspre Piața Victoriei către Piața Romană. De asemenea, au fost aplicate restricții de trafic și din intersecțiile apropiate, pe străzile ce converg către bd-ul Gheorghe Magheru.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*