Guvernul asigură finanțare pentru finalizarea lucrărilor la Aeroportul Internațional Maramureș

Lansarea cursei Baia Mare - Antalya FOTO Prestige Tours

Guvernul a adoptat vineri, 7 decembrie, o Hotărâre prin care se alocă suma de 14,68 de milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației publice, pentru finanțarea lucrărilor la Aeroportul Internațional Maramureș.

Concret, această sumă este necesară întrucât, în anul 2017, condițiile de certificare a aerodromurilor din România au fost modificate în concordanţă cu legislația europeană, astfel încât a intervenit necesitatea executării unor lucrări suplimentare (de refacere a platformei de călători și deservire aeronave, precum şi la instalația de balizaj, uzina electrică, relocare senzori ROMAWOS, relocare sisteme radionavigație etc.).

Aceste lucrări au fost absolut necesare deoarece, în caz contrar, ar fi fost afectată capacitatea de obținere a certificatului de operare emis de Autoritatea Aeronautică Civilă Română, în vederea reluării cât mai urgente a activității de zbor pe aeroport.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*