Grevă de 24 de ore a lucrătorilor din sectorul public din Grecia

Acropole, Atena, Grecia. FOTO Dias12
Acropole, Atena, Grecia. FOTO Dias12

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că, pentru ziua de miercuri, 2 octombrie, Confederația Generală a lucrătorilor din Grecia (GSEE) a anunțat o grevă de 24 de ore.

În acest context, sunt aşteptate perturbări în traficul public de călători, respectiv:

  • vapoarele din porturile Pireu, Rafina și Lavrio nu vor circula;
  • metroul din Atena nu va circula pe liniile 2 și 3 (linia 3 realizează conexiunea cu aeroportul internațional Eleftherios Venizelos);
  • trenurile nu vor circula pe tot teritoriul Greciei, cursele feroviare fiind suspendate, inclusiv cursele trenurilor din rețeaua suburbană de transport; autobuzele si troleibuzele din Atena vor circula numai în intervalul orar 09:00 – 21:00.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Republica Elenă: +302106728879 și cel al oficiului consular la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Atena:+306978996222 și cel al Consulatului General al României la Salonic: +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*