GoNEXT TV: Charlie Ottley și lecția de promovare pentru România. Ce putem să învățăm de la un jurnalist străin despre țara noastră

Charlie Ottley. FOTO Mitică Raftu

Jurnalistul și realizatorul de documentare Charlie Ottley nu mai are nevoie de nicio prezentare. Filmele realizate de el au depășit stadiul de filme de promovare și au devenit adevărate documentare atemporale care scot în evidență frumusețea locurilor, gastronomia și mai ales oamenii cu care ne mândrim.

Ottley și-a deschis, pentru o zi, casa de la Șirnea, comuna Fundata, Brașov, iar la GoNEXT și-a deschis sufletul în fața jurnalistului Adrian Boioglu. El a povestit cum a transformat o casă de la țară cu podul plin de paie, într-un cămin pentru el și partenera sa, dar și pentru toți oaspeții care le calcă pragul. El a detaliat și cum a ajuns la Șirnea, dar și de ce astfel de sate trebuie păstrate în starea în care sunt acum, fără asfalt sau iluminat public.

Ottley militează pentru păstrarea arhitecturii locului și de aceea a explicat că în filmele sale, detaliile caselor are un loc aparte. Acesta este și motivul pentru care a evitat mereu să filmeze betoanele de pe litoralul românesc și s-a orientat spre locurile care au povești de spus.

Jurnalistul britanic lucrează acum la un proiect cu Ministerul Turismului din România. El spune că echipa de conducere de la minister s-a schimbat în bine în ultimele luni și are încredere că noile sale de filme de promovare care vor ajunge la BBC vor atrage aici mai mulți străini.

Ottley a povestit la GoNEXT TV cum a ajuns să intervieveze creatoarea ciorbei rădăuțene și cum promovarea României este asemănătoare unei rețete de ciorbă în care, dacă nu pui ingredientele corecte în cantitățile corecte, poți să faci un lucru bun sau să dai greș.

Charlie Ottley a lansat, săptămâna trecută, noul său serial Flavours of Romania, așa că nu a omis să povestească și despre ce pot vedea telespectatorii în episoadele care apar pe Netflix, dar și care sunt planurile pentru viitorul apropiat.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*