GoNEXT TV: Anca Nedea, director executiv Organizația Patronală Mamaia: ”În turismul românesc, în ceea ce privește acest parteneriat public-privat, se întâmplă lucruri bune la nivel central. Din păcate, la nivel local, nu se întâmplă nimic”

Anca Nedea. FOTO GoNEXT

La început de sezon estival, jurnalistul Paul Alexe a stat de vorbă cu Anca Nedea, director executiv al Organizației Patronale Mamaia, pentru a vedea cum se pregătesc cei implicați în industria ospitalității pentru prima vară fără restricții, după doi ani de pandemie.

În interviul pentru GoNEXT TV, Anca Nedea a explicat de ce, de cele mai multe ori, litoralul nu este pe deplin pregătit să-și primească oaspeții în minivacanța care deschide în mod tradițional sezonul, cea de 1 Mai. Invitata GoNEXT TV a salutat rezolvarea situației plajelor din Mamaia, ceea ce crează premisele unor condiții mult mai bune în care oaspeții litoralului să-și petreacă vacanța.

Printre principalele probleme cu care se confruntă cei care au afaceri în turism și HORECA, Anca Nedea a identificat dificultatea de a găsi forță de muncă calificată și stabilă, chiar și în condițiile în care salariile oferite (în special pentru pozițiile de conducere) pot concura cu cele din străinătate. În aceste condiții, aducerea de forță de muncă din afara țării, poate reprezenta o soluție.

Referindu-se la Mamaia, Anca Nedea a reiterat necesitatea reapariției unei Organizații de Management a Destinației pentru Constanța-Mamaia, în parteneriat public-privat, care să promoveze atât stațiunea, cât și atracțiile istorice și culturale ale vechiului Tomis. Totuși, Anca Nedea speră ca administrația publică să înțeleagă exact care îi este rolul într-un astfel de parteneriat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*