FOTO VIDEO Ospitalitate la rang la perfecțiune, în Antalya. Trei hoteluri pe care chiar și vedetele le aleg atunci când doresc o vacanță All Inclusive

Susesi Luxury Resort. FOTO Mitică Raftu

Românii reprezintă încă unii dintre cei mai speciali clienți ai resorturilor de lux din Antalya și pe bună dreptate. Complexurile hoteliere propuse de turci sunt de-a dreptul somptuoase și copleșitoare prin grandoarea și opulența moștenite din vremea sultanilor. Doar că, acum, luxul care cu sute de ani în urmă le era rezervat doar capetelor încoronate este așternut la picioarele oricui este dispus să scoată din buzunar câteva sute de euro de persoană pentru cel puțin o săptămână de relaxare la cote maxime.

Clientul nostru, stăpânul nostru – cheia ospitalității orientale

Turcii par să aibă în sânge arta negoțului și diplomația ospitalității. Oricine a petrecut chiar și un city break pe tărâmul vechiului imperiu otoman a avut parte de o mostră a ceea ce înseamnă să te simți ca un adevărat sultan.

Încă de la intrare, fiecare complex hotelier în care echipa GoNEXT a poposit recent, în Antalya și Belek, își întâmpină oaspeții cu o ambianță copleșitoare. Ruperea de realitatea cotidiană este bruscă, iar alunecarea în starea de relaxare specifică vacanței este similară celei pe care o veți experimenta când veți da o șansă toboganelor acvatice tot mai sofisticate prezente în fiecare resort. Dar până la momentul de distracție de la piscină, următoarea priveliște uimitoare și deosebit de încântătoare o oferă spațiile de cazare, fie că optați pentru o cameră standard, o suită sau intimitatea și liniștea unei vile.

Avem spații de cazare exclusiviste, dar cu o capacitate de acomodare foarte ridicată. De asemenea, le propunem oaspeților noștri o sumedenie de concepte inedite în materie de turism și ospitalitate. Cred că românii ne aleg de ani de zile și pentru că, în tradiția noastră profesională, noi nu spunem niciodată nu unei solicitări venite din partea oaspeților noștri”, a declarat, pentru GoNEXT, Ümran Turhanoğullari, reprezentat de vânzări al Susesi Luxury Resort din Antalya.

Susesi Luxury Resort, de exemplu, se distinge față de competitorii săi prin faptul că pune pe primul lor dorința clienților.

Le satisfacem orice dorință, oricât de specială sau neobișnuită. Dacă oaspeții noștri vin cu cerințe care, să zicem, nu fac parte din oferta noastră normală, cum ar fi, de exemplu, dacă doresc să cazăm patru persoane într-o cameră pe care, în mod normal, am oferi-o pentru două persoane, noi nu refuzăm”, a mai explicat Ümran Turhanoğullari.

Resortul Susesi Luxury dispune de 554 de camere și se mândrește cu faptul că este unul dintre cele mai moderne și spectaculoase complexuri turistice din Belek. În 2020, întregul ansamblu a fost renovat, iar astăzi este unicul hotel din stațiune care pune la dispoziția turiștilor facilitatea de family triplex, adorată în special de familiile cu copii de vârste mici. Un astfel de apartament are 115 metri pătrați, include un spațiu de living și trei dormitoare, dintre care unul este special amenajat pentru copii, astfel încât nu are o ușă separată, iar accesul se face doar din camera alăturată. În acest mod, părinții scapă de grija că micuții lor s-ar putea furișa afară din dormitor ori chiar din camera de hotel fără să fie observați.

De altfel, Susesi Luxury Resort și-a concentrat specificul pe nevoile familiilor, astfel că oferă o mulțime de facilități care să vină în întâmpinarea părinților și a copiilor, indiferent de vârstă, atât cu opțiuni de petrecere a timpului în tihnă, dar și cu foarte multe soluții care pun siguranța celor mici pe primul loc.

În spațiul său foarte generos, complexul de cinci stele din Belek pune la dispoziția oaspeților săi un mini club, un parc acvatic, o piscină exterioară de mari dimensiuni, dar și două bazine interioare, întrucât hotelul este deschis tot timpul anului, iar iarna, media temperaturilor în Antalya este 10 grade Celsius.

Remarcabilă pe toată întinderea complexului este abundența de spații verzi. Proprietarul hotelului, un om de afaceri din Istanbul, a avut ideea de a amenaja totul sub forma unui imens parc, după ce a observat cât de mult adoră turiștii să petreacă timp în aer liber, în natură. Așadar, aerul curat garantat de vecinătatea Mării Mediterane este completat armonios de oxigenul eliberat de vegetația luxuariantă care înconjoară hotelul și restul facilităților din complex.

Ca alternative de petrecere a timpului liber, turiștii care aleg să se cazeze la Susesi Luxury Resort au parte de sesiuni de yoga sau zumba, asta dacă nu sunt cumva mai atrași de cursele de rafting, de jeep safari ori de celelalte tipuri de excursii pe care gazdele le organizează în împrejurimi sau, de ce nu, de sesiunile de shopping care au potențialul de se întinde pe ore bune, ținând cont de varietatea de magazine care există aici.

Într-un an, circa 70% dintre turiștii cazați la acest resort cu servicii all-inclusive sunt români, iar printre ei se numără și destule VIP-uri, inclusiv din zona politică. Unul dintre oaspeții care revin cu plăcere în acest loc este ministrul Familiei și Protecției Sociale, Gabriela Firea. Însă social-democrata nu este singura care a rămas fidelă complexului. Ca ea mai sunt multe alte familii de turiști români care aleg să își petreacă vacanțele aici, indiferent de sezon, de 10 sau 15 ani.

Curse charter mai multe și mai dese, din toate colțurile țării

Românii vin în număr tot mai mare în Antalya din mai multe motive. Pe primul loc este accesibilitatea prețurilor pentru sejururile de lux, completată de ospitalitatea la superlativ a turcilor, care par născuți pentru meseriile din turism. Pe al doilea loc este faptul că zborurile charter din România spre Antalya au devenit mai practice. Din aprilie până în octombrie, românii au la dispoziție, de circa două ori pe săptămână, curse de tip charter care decolează din București, Timișoara, Cluj, Suceava, Satu Mare, Constanța și alte câteva orașe.

Un alt motiv care a făcut ca numărul de rezervări făcute de români pentru vacanțe în Antalya să crească l-a reprezentat faptul că regiunea este una dintre puținele care au fost total ferite de riscul seismelor care au făcut ravagii în alte părți ale Turciei. De altfel, reprezentanții Susesi Luxury Resort au declarat, pentru GoNEXT, că întregul complex a fost construit responsabil și suficient de solid încât să reziste la cutremure de intensități mari. Măsura a fost luată și pentru că Belek este un oraș cu o tradiție antică foarte bogată și prețioasă, aceasta fiind și una dintre atracțiile pe care le oferă turiștilor care aleg să-și petreacă aici concediile.

„Antalya este și în 2023 acea zonă de vacanță cu multe posibilități de relaxare și distracție, cu prețuri accesibile tuturor turiștilor, în ciuda scumpirilor inevitabile din ultima vreme și este locul potrivit pentru vacanțele familiilor cu copii, ale tinerilor, ale persoanelor în vârstă. Hotelierii turci își răsfață pur și simplu oaspeții, indiferent de statutul lor social, pentru că își doresc să aibă vacanța pe care și-o doresc, să se întoarcă. Sunt renumiți pentru ospitalitate și produsul all inclusive pe care îl duc în fiecare an la un nivel nou de perfecțiune”, a punctat pentru GoNEXT, directorul general al agenției Paralela 45, Alin Burcea.

Românii nu sunt însă singurii care caută plăcerile Antalyei. La concurență vin britanicii, nemții, locuitorii Țărilor de Jos, sătui de clima suficient de neprietenoasă din nordul Europei, care vin să se bucure de căldura și ospitalitatea orientală la malul Mediteranei pentru șapte, zece sau chiar 14 zile, la prețuri extrem de accesibile.

De asemenea, stațiunile din Turcia și Antalya în special, au rămas în topul preferințelor turiștilor ruși și ucraineni. Rușii aleg să vină aici deși cursele charter de la ei din țară spre această destinație s-au redus la jumătate, iar prețul biletelor de avion au explodat.

O destinație adorată de vedetele est-europene

Spice Hotel &Spa este un complex de cinci stele amplasat pe 90.000 de metri părați, chiar în orașul Antalya și care pune la dispoziția turiștilor 1100 locuri de cazare. Resortul s-a făcut, de asemenea, remarcat din servicii de înaltă calitate și a ajuns să fie foarte popular printre vedetele internaționale, printre care se remarcă și două românce: Inna și Alexandra Stan.

Succesul de care se bucură i-a determinat pe proprietarii complexului să facă noi investiții masive în modernizare și implementare de noi facilități și servicii, cu care speră să atragă și să fidelize numere și mai impresionante de clienți.

„Invităm turiștii români și străinii, în general, să descopere conceptul diferit pe care l-am implementat aici. Le punem la dispoziție servicii de lux, cu totul și cu totul speciale. Avem vile, avem și camere standard, avem și apartamente, așa că oaspeții noștri au de unde alege. Ce ne distinge însă de alte hoteluri este faptul că noi punem la dispoziția clienților noștri produse o înaltă calitate. Ne mândrim foarte mult cu bucătăria noastră și știm că i-am impresionat, deoarece continuă să ne aleagă”, a mărturisit Aykut Altın, reprezentant de vânzări al Spice Hotel & Spa.

La Spice Hotel & Spa sunt deschise patru restaurante a la carte, fiecare cu specific diferit: tradițional turcesc, italian, chinezesc și unul unde se gătesc doar specialități din pește. Complexul mai are amenajat și un snack restaurant, tot a la carte, însă situat mai aproape de plajă, pentru confortul deplin al turiștilor veniți să se bucure de soarele Mediteranei.

Doar acest hotel din Antalya are în oferta sa de cazare 16 camere de tip swim up, cu piscină proprie. Însă pentru cei care vor să dea intimitatea pe un spațiu mai larg pretabil pentru socializare, hotelul are și o pisică de dimensiuni impresionante, unde recent a fost instalat un tobogan nou-nouț, ingredient care întotdeauna sporește distracția. De altfel, parcul acvatic al complexului este deschis pe toată perioada sezonului în care temperaturile permit relaxarea completă în aer liber, adică din aprilie până în octombrie.

Doar anul trecut, 12.000 de români au ales să se bucure de serviciile puse la dispoziție de acest hotel, în particular. Pe lângă serviciile ireproșabile pe care le oferă, centrul spa vine în întâmpinarea oaspeților și cu seturi de produse cosmetice și de tratament de foarte bună calitate.

Güral Premier Belek este un resort la fel de luxos ca cele descrise anterior, dar care vine cu ceva în plus: un spațiu mai discret și mai liniștit, unde cuvântul de ordine este intimitatea. Focusul central este pus pe satisfacția familiilor care caută un loc de vacanță frumos, spațios, cu facilități multiple de petrecere a timpului, în special pentru copii, dar care, concomitent, oferă și adulților posibilitatea să aibă parte de momentele lor prelungite de respiro. Un apartament retras, cu piscină proprie și cu acces la toate facilitățile complexului poate fi închiriat, vara aceasta, cu prețuri de la 990 de euro, de persoană, pe săptămână. Condițiile au convins, doar anul trecut, câteva zeci de mii de turiști din peste 30 de țări, cu precădere din nordul continentului, să vină să își cheltuiască bugetul de vacanță aici. Dintre aceștia, circa 10% au fost români.

„În primul rând aș vrea să adresez recunoștința noastră pentru publicul român, care a susținut Turcia substanțial după valul teribil de seisme care ne-a lovit țara. Ne mândrim să avem români printre oaspeții complexului nostru. Suntem un hotel care se adresează în principal familiilor și special pentru ei am construit, anul acesta, un parc acvatic nou-nouț. Cel pe care îl aveam se întindea pe o suprafață de 15.000 de metri pătrați, cel nou este de 20.000 de metri pătrați. Dacă înainte aveam 16 tobogane acvatice, acum avem peste 20. Ne-am concentrat eforturile pentru a construi noi facilități de distracție pentru cei mici. Avem inclusiv o echipă nouă care deservește parcul acvatic și care a pregătit noi programe distractive numai și numai pentru copii”, a insistat să puncteze, pentru GoNEXT, Onur Kilic, reprezentant de vânzări al complexului Güral Premier Belek.

La cele menționate de specialistul în marketing se adaugă mini clubul pentru copii, deschis, în fiecare zi, de la 9 dimineața până aproape de miezul nopții, unde micuții își pot consuma toată doza de energie înainte de o noapte liniștită de somn. Echipa de la club are grijă de copii cât timp părinții pot accesa restul beneficiilor incluse în prețul sejurului. Mai mult decât atât, trebuie să aveți în vedere faptul că, la Güral Premier Belek, copiii sub 12 ani beneficiază și de anumite seturi de reduceri pe care le puteți consulta pe site-ul complexului.

„Atuul nostru este că, de la an la an, ducem nivelul calității serviciilor noastre din ce în ce mai sus și ne dăm silința să dăm tot ce avem mai bun pentru oaspeții noștri”, a mai adăugat Onur Kilic.

Toate cele trei resorturi prezentate în acest material sunt deschise pe toată durata anului, însă cele mai accesibile vacanțe sunt la început de sezon estival, în lunile aprilie și mai, dar și la finalul sezonului cald, în septembrie și octombrie.

Implicare deplină a municipalității pentru dezvoltarea potențialului turistic și al profilului cultural

Un factor interesant de remarcat la strategia de turism a regiunii Antalya și probabil unul dintre punctele forte care contribuie la succesul industriei ospitalității în această parte de lume este implicarea și susținerea pe care municipalitatea o oferă antreprenorilor care investesc adevărate averi în dotări de cea mai înaltă clasă cu scopul de a face profit, dar și de a oferi turiștilor din lumea întreagă experiențe senzoriale complete și vacanțe de neuitat, care, de cele mai multe ori, se cer reeditate.

„Din perspectiva municipalității, susținerea acordată industriei de turism și participarea activă la activitățile de promovare, reprezintă principala noastră misiune. Este de datoria noastră să dezvoltăm infrastructura întregii regiuni și, concomitent, să promovăm provincia ca o destinație ideală. În acest sens, am organizat o asociație dedicată, iar ca municipalitate, jucăm rolul unui actor cheie în această asociație – de asemenea, am atras alături de noi, ca partenere și alte organizații non-guvernamentale, precum și organizații civile, iar împreună depunem un efort major și conjugat pentru promovarea Antalyei în afara țării”, a declarat, pentru GoNEXT, Osman Avik, unul dintre consilierii primarului din Antalya.

Acesta a mai spus că, în business-ul de turism din Antalya nu sunt implicați doar hotelierii, ci s-a încercat întotdeauna aducerea laolaltă a tuturor factorilor din comunitate care pot beneficia de pe urma afacerilor derivate din turism. Așa ajunge să fie promovată tradiția proviciei, cu toate componentele sale specifice, inclusiv cele meșteșugărești. Împreună, membrii asociației de promovare turistică iau parte, anual, la evenimentele de promovare turistică organizate în Turcia și peste hotare.

În paralel cu ceea ce fac investitorii din zona hotelieră și noi, municipalitatea, încercăm să dezvoltăm cât putem restul orașului. Organizăm festivaluri – unul dintre este festivalul de film, care anul acesta se va afla la cea de-a șasea ediție. De asemenea, organizăm festivaluri culinare, festivaluri de teatru și o mulțime de concerte speciale. Practic, încercăm să organizăm toate tipurile de activități de divertisment care au potențialul de a atrage turiști în Antalya, dar și de a dezvolta profilul cultural al provinciei”, a mai adăugat Osman Avik.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*