FOTO VIDEO Noul sezon estival se deschide în forță: peste 75.000 de turiști sunt așteptați pe litoralul românesc al Mării Negre

Conferință pentru deschiderea sezonului estival. FOTO Paul Alexe

În mod tradițional, sezonul turistic pe litoralul românesc debutează odată cu minivacanța de 1 Mai, iar în acest an cei care doresc să se distreze la malul mării au promisiunea unor zile de neuitat! Peste 75.000 de turiști români și străini sunt așteptați în stațiunile de pe litoralul românesc, aproximativ două treimi dintre aceștia urmând să ajungă la Costinești, stațiunea vedetă a începutului de sezon estival.

„Așteptăm peste 75.000 de turisti pe litoral, în weekendul de 1 Mai, datorită evenimentelor ce se organizează, mai ales în Costinești și Mamaia. Pe primul loc ca număr de turiști prezenți la un eveniment se va plasa “BEACH, PLEASE”, festivalul ajuns la cea de-a doua ediție și care atrage în Costinești peste 40.000 participanți, potrivit organizatorilor”, a anunțat Corina Martin, secretar general al Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR), în cadrul unei conferințe de presă desfășurată în gazduirea restaurantului Citadel Boutique din Eforie Nord.

„Surpriza anului trecut în weekendul de 1 Mai – Beach, Please!, revine într-un format grandios și în acest an. Suntem pregătiți și am anunțat un line-up al celor mai celebri și fresh artiști internaționali, care abia așteaptă să urce pe cea mai mare scenă dedicată culturii urbane din Europa de Est. Toți sunt la prima venire în România, așa că plănuim să le arătăm de ce Beach, Please! este un adevărat fenomen! Nu este, însă, singurul eveniment care se desfășoară la Costinești în această perioadă. Tot la a doua ediție se află și Festivalul May, Be Rock Fest, dedicat, firește, iubitorilor de muzică rock și care este găzduit de White Horse Costineşti”, a dezvăluit, la rândul său, Ilie Marinel, vicepreședintele Asociației Patronale Costinești.

La rândul său, Mamaia rămâne printre destinațiile preferate pentru această minivacanță, iar evenimentele organizate aici vor atrage, potrivit organizatorilor, peste 30.000 de turiști, dintre care mai bine de 10.000 sunt străini.

„Mamaia atrage și în acest an cu mai multe festivaluri muzicale și evenimente gastronimice, capul de afiș fiind reprezentat de cea de-a 30-a ediție a festivalului de muzică electronică SUNWAVES, la care și-au anunțat participarea aproximativ 10.000 de iubitori ai acestui gen de muzică din străinătate, în majoritate din Europa de vest. Deasemenea, pe plaja constănțeană Reyna are loc GRILL FEST, cea mai nouă experiență de barbecue și muzică din România, iar pe plaja Cleopatra din Mamaia are loc FESTIVAL du BONHEUR, cu o rețetă de mare success: gastronomie savuroasă, spectacole culinare și muzica, cu artiști de renume, anunțati deja, pe plajele din Constanța și Mamaia. Acestor evenimente li se adaugă cele organizate de cluburile din stațiune”, a punctat Corina Martin.

Ca în fiecare an, un număr substanțial de turiști, aproximativ 7-8000, vor ajunge în Vama Veche, pentru a trăi experiența „vamaiotă”, care presupune muzică bună și multă distracție pe plajă și în cluburile și pub-urile din cea mai sudică stațiune de pe litoralul românesc.

Nu sunt uitați nici cei aflați în căutarea câtorva zile de relaxare la malul mării, împreună cu familia, iar Eforie Nord și Eforie Sud și-au obținut un binemeritat renume de gazde primitoare pentru familiile cu copii.

„Deși încă nu organizăm evenimente artistice foarte mari, cele două Eforii aștepată în minivacanța de 1 Mai peste 3000 de turiști, atrași cu tarife de cazare pentru toate buzunarele, prețurile crescând față de anul trecut doar cu aproximativ 15 la sută, scopul nostru fiind de a ne menține clienții fideli, care preferă liniștea și confortul locațiilor de cazare și al plajelor din Eforie. Ca și atracții de petrecere a timpului, sunt restaurante cu muzică live, restaurante cu specific pescăresc foarte apreciate, apoi Aqua Park-ul, o bucurie pentru cei mici, dar și pentru părinți. Nu în ultimul rând, centrul de scufundări, Scuba Diving”, a declarat George Lică, președintele Asociației Patronale Eforia Turistică, prezent la conferința de presă împreună cu cei doi vicepreședinți ai asociației, Ionuț Anghel și Ionela Locman.

„Ca noutate, plaja s-a extins și în Eforie Sud din acest an, arată foarte bine, tot Eforie Sud are și o frumoasă faleză modernizată, cu pistă pentru bicicliști bine marcată și putem spune că sora mai mică a Eforiei Nord crește frumos și își așteaptă oaspeții”, a mai spus George Lică.

Conform datelor culese de la operatori din turism de pe litoral, în perioada minivacanței de 1 Mai, tarifele la cazare se mențin în limite acceptabile, majoritatea celor care oferă locuri de cazare preferând să țină prețurile la un nivel asemănător cu cel de anul trecut. Astfel, cele mai mari prețuri sunt în Costinești, unde cele două festivaluri de muzică au făcut determinat cererea să fie foarte mare. Tarifele pentru două nopți de cazare pornesc de la 350 lei/persoană, la hotelurile și pensiunile de trei stele, ajungând la 520 lei/persoană, în cele de patru stele. În celelalte stațiuni, prețurile sunt următoarele:

  • Venus: 180 lei/persoană, până la 900 lei la hoteluri de 4*, All Inclusive;
  • Mamaia: 175 lei/persoană, până la 2400 Ron în hoteluri de 5*;
  • Eforie: 150 lei/persoană, până la 1300 lei în hoteluri de 4*, cu demipensiune.

Evenimente pe litoralul românesc, în minivacanța de 1 Mai

BEACH, PLEASE! Festival 2023 (27 Aprilie – 01 Mai), Plaja Costinești

Organizatorii promit patru zile și patru nopți de distracție și muzică de calitate, cu peste 100 de artiști consacrați din România, precum și cu vedete internaționale, care vor urca pe cele trei scene ale festivalului, într-o producție ce se ridică la nivelul celor mai mari manifestări de gen din lume. Printre cei mai așteptați artiști ce vor urca pe main stage-ul Beach, Please! se numără: DABABY, CENTRAL CEE, NLE CHOPPA, B.U.G Mafia, AFROJACK, SFERA EBBASTA NERVO, VINAI, LUCAS & STEVE, JENGI, JOHN NEWMAN, Ian, Delia, Deliric, Inna, NANE, Puya, Spike, Irina Rimes, Rava, Yny Sebi și mulți alții.

SUNWAVES MAMAIA  (27 Aprilie – 03 Mai), Plaja Blue Beach Mamaia

Cea de-a treizecea ediție românească a festivalului SUNWAVES vine după ediția internațională desfășurată în Zanzibar și precede ediția ce va fi găzduită de Emiratele Arabe Unite. La ediția din acest an, organizatorii mizează pe prezența a peste 30.000 de iubitori ai muzicii electronice, atrași de un line-up cu adevărat de excepție, din care fac parte nume internaționale precum Marco Carola, Loco Dice, Jamie Jones, Ricardo Villalobos, Luciano, dar și DJs autohtoni precum ARPIAR, Dan Andrei, Priku, Arapu, Mahony, Gescu, Cezar și mulți alții. De remarcat că au fost vândute peste 10.000 de abonamente către publicul din străinătate, urmând să ajungă la Mamaia turiști din Marea Britanie (peste 3000!), Italia (1500), Franța (1000), Germania și Spania (câte 600), dar și din SUA, UAE, Canada, Columbia, Grecia, Olanda, Polonia, Suedia, Turcia, Arabia Saudită, Israel și multe alte țări. Pe plaja Blue Beach din Mamaia se construiesc 4 scene ce vor găzdui aproape 100 de artiști internaționali și români, ce vor mixa începând din 27 aprilie, fără oprire, până în data de 3 Mai 2023.

MAY, BE ROCK FEST (28-30 aprilie 2023), White Horse COSTINEȘTI

A doua ediție a celui mai mare Rock Fest de pe litoral propune nume conacrate din peisajul muzical rock autohton, programul, pe zile, fiind următorul:

  • 28 aprilie: Vița de Vie, Șuie Paparude, Bucovina, FC DNB, Awake the Demons;
  • 29 aprilie: Vama, Kempes, SPP, E-AN-NA, Contratimp;
  • 30 aprilie: Lupii lui Calancea, Argatu, Bosquito, Ska-Nk, Roadkill Soda.

GRILL FEST (29 aprilie – 1 mai), Plaja REYNA, Constanța – INTRAREA LIBERĂ

Destinată iubitorilor de barbecue și muzică bună, cea mai nouă experiență de acest gen din România, aduce la malul mării cei mai cunoscuți chefi, cele mai relevante branduri din industria cărnii și artiști de top din industria muzicală. Pe scena Grill Fest vor urca nume precum Spike și DJ Project, Carla’s Dreams, Manuel Riva și Partydul Kiss FM, Smiley și AlbWho, în timp ce papilele gustative vor fi puse la grea încercare de preparatele a peste 20 de chefi barbecue, precum Orlando Zaharia, Iulian Olaru, Chef Manole, Alin Barabancea, Goran Milosevici, Mao, Smokereală, D’ale Porcului, Frăția Ceaunelor. Într-o singură frază: activități sportive, kids area, zonă cu accesorii pentru grătar și produse specializate, standuri cu specialități barbecue din peste 50 de țări și peste 70 de tone de carne! Intrarea este liberă!

FESTIVAL DU BONHEUR pour le gourmands (27 Aprilie – 01 Mai), Plaja Enigma,  Mamaia  – intrarea liberă

Muzică bună și gastronomie, oferta variată de băuturi, activități interactive,  zone de relaxare și de luat masa, locuri de joacă pentru copii, special amenajate. Line-up-ul culinar cuprinde nume precum: Healthy Bar / Arkadas by Caravana Gust/ Atipic TM Caffee / Bavarezul XXL by Batranu Sas Burger Van / Burger Van / Camionetta/ Candy Truck/ Chicken Mafia/ Clătite de Poveste / Chinatown Foodtruck/ Cubano / Drunken Squid/ El Jefe / Famous Waffles / Fane Curcanul /  Fries Before Guys/ Furgoneta Streetfood / Gourmet Street Food / La nu știu cine / Lazy Duck /  Mexican Buziness/ Miss Baker/ Mnom Mnom / Mr Cannoli /  Pasta Van/ Plescavita Van /  Rozmarin / Smokin’ Pig / Synergia /  Thaice cream /  Umami / Van Fruct Bar /  Vagabundos / Yoyo Burgers. Intrarea este liberă!

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*