FOTO VIDEO Nirvana Cosmopolitan Hotel sau vacanța de cinci stele în Antalya cu transport aerian inclus și posibilitatea de a avea alături animalul de companie

Nirvana Cosmopolitan Hotel din Antalya. FOTO Mitică Raftu

Pentru români, Turcia este probabil cea mai accesibilă destinație „exotică”, dacă o putem numi așa. Prin definiție, țara care se întinde pe două continente este un veritabil caleidoscop menit să incite toate simțurile. Ospitalitatea turcilor este incontestabilă și greu de egalat. Iar ca zone preferate, regiunea Antalya, cu plajele sale largi, cu nisipul lor fin, care se întrepătrunde cu valurile ce ajung domol la țărm, conduce încă în clasamentul preferințelor. De altfel, este și una dintre zonele rămase complet neafectate de valul devastator de seisme care a lovit Turcia anul acesta.

Românii se situează pe poziția a opta în topul turiștilor străini care aleg să-și petreacă sejurul în Antalya. Iar dacă anul trecut circa 1.000 de români au optat pentru vacanțe în această regiune luxoasă și luxuriantă a Turciei, iată că, spun operatorii din turism, numărul lor s-a triplat în 2023.

„În 2023 sunt programate mai multe zboruri charter spre Antalya față de 2022, din aproape orice oraș cu aeroport al României. Sunt zboruri din București, două pe săptămână, din Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Târgu Mureș, Oradea, Sibiu, Suceava, Craiova, Bacău, Baia Mare. O noutate în acest an o reprezintă zborurile din Satu Mare, Brașov, tot două pe săptămână și Constanța”, a declarat Alin Burcea, directorul general al agenției Paralela 45.

Tot de la Alin Burcea am aflat că, anul acesta, vacanțele în Antalya au avut debutul de Paște, odată cu primul zbor charter al sezonului, în15 aprilie.

„Ultimul este pe 21 octombrie, de la București, atâta vreme cât sezonul în Antalya se termină în octombrie, datorită temperaturilor ridicate, de peste 27-28 de grade. La final de sezon, la fel ca la început, se poate face plajă și turiștii se pot bucura de facilitățile hotelurilor într-o perioadă mai puțin aglomerată”, a mai adăugat Alin Burcea, pentru GoNEXT.

Echipa GoNEXT a făcut și ea o escală de câteva zile în Antalya, la Nirvana Cosmopolitan Hotel – o oază de răsfăț și tihnă pentru întreaga familie.

Imediat ce jurnaliștii GoNEXT au trecut pragul resortului de lux au simțit vibrația spiritului mediteranean în tot ce îi înconjura. De altfel, Nirvana Cosmpolitan Hotel este un complex gândit în așa fel încât să armonizeze specificul natural al zonei și facilitățile sale cu starea de vacanță.

Din camera de hotel, spațioasă și atent mobilată, poate fi admirată direct de pe balcon splendoarea Mediteranei și poate fi simțită pe piele umezeala brizei, iar apusurile de un violet înflăcărat farmecă serile.

Un sejur de șapte zile la acest hotel de cinci stele din Belek costă, atenție, cu transport cu avionul inclus, 800 de euro de persoană.

„Oferim o vacanță pentru fiecare membru al familiei; vorbim, așadar, despre copii mici, adolescenți, părinți, bunici și chiar animale de companie”, a spus Lieselotte Huyghe, manager de marketing pentru Europa al complexului Nirvana Cosmopolitan din Antalya.

Este important de menționat că Nirvana Cosmopolitan Hotel este unicul resort din stațiunea Belek din Antalya care oferă cazare pentru animalele de companie, fiindcă știm deja că pentru mulți, câinele sau pisica nu este doar un simplu patruped drăgălaș, ci este adesea considerat un membru al familiei.

„Oferim posibilitatea ca animalele de companie să stea în aceeași cameră cu oaspeții sau dacă nu, există și varianta în care animalele de companie sunt cazate la un hotel de lux destinat lor”, a mai adăugat Lieselotte Huyghe.

Costul cazării pentru un câine de până la 8 kilograme, o pisică sau chiar un hamster ori porcușor de guineea este de 30 de euro pe zi, iar investiția merită fiecare eurocent. Stăpânii pot opta pentru cuști cu zăbrele sau din sticlă pentru companionii lor, care însă nu-și vor petrece întregul sejur închiși acolo, ci vor avea parte de un răsfăț cel puțin la fel de generos ca și stăpânii lor. De exemplu, jurnaliștii GoNEXT au aflat că există inclusiv fine dining pentru animăluțe. Un bucătar lucrează special pentru a le pregăti delicatese care să le bucure papilele gustative atât de bine dezvoltate, cum le cunoaștem. De altfel, cățeii și pisicile pot fi vizitate oricând. Mai mult decât atât, fiind unicul hotel pentru animale din împrejurimi, inclusiv turcii din Antalya, atunci când pleacă în vacanță, vin să-și lase animalele de companie în grija personalului de aici.

Facilități pentru petrecerea timpului

Românii iubesc resorturile all-inclusive de pe coasta Mediteranei, iar Nirvana Cosmopolitan Hotel este gata să satisfacă toate gusturile și pretențiile, atât în materie gastronomică, dar și în ceea ce privește petrecerea timpului.

„În ceea ce privește oportunitățile de petrecere a timpului la interior, avem restaurantele noastre care pun la dispoziție o sumedenie de preparate a la carte, însă, de asemenea, restaurantul principal oferă foarte multe alternative culinare din care oaspeții noștri pot alege. La barurile din hotel, de exemplu, cafeaua este de foarte bună calitate, însă dacă nu le sunt pe plac aceste sortimente de cafea, în mai multe zone ale complexului hotelier pot găsi puncte Starbucks de unde își pot achiziționa băutura favorită. În privința opțiunilor de relaxare puse la dispoziția turiștilor la exterior, menționăm, desigur, piscina de foarte mari dimensiuni, iar pentru că hotelul este deschis tot timpul anului, o parte este încălzită. Dar pentru vacanțele de vară ne-am gândit în primul rând la copii și avem în total 15 tobogane acvatice”, a mai enumerat, pentru GoNEXT, Lieselotte Huyghe, manager de marketing pentru Europa al complexului Nirvana Cosmopolitan din Antalya.

Pentru că este un resort special conceput pentru întreaga familie, complexul oferă foarte multe facilități de distracție, de mișcare în aer liber și de recreere. Există aici centre de terapie și spa, terenuri de tenis, de fotbal, de baschet, volei, piste pentru atletism, ciclism, dar și o sală de fitness spațioasă și foarte bine dotată, astfel încât să vă puteți menține în formă și pe timpul vacanței și să nu reveniți acasă nostalgici după siluetă.

Spațiul generos al complexului, precum și dotările sale îl fac să fie o destinație demnă de luat în calcul nu doar pentru vacanțe de familie, dar și pentru alte tipuri de evenimente, precum școli de vară, congrese, conferințe, teambuilding-uri și chiar nunți.

Resortul dispune și de o sală de spectacole foarte impunătoare, cu o capacitate de câteva sute de persoane. Aici se pot urmări filme într-o ambianță cu mult mai plăcută decât la cinema, însă poate găzdui și concerte ori alte tipuri de reprezentații artistice.

Antalya Aquarium

Și pentru că am adus vorba despre reprezentații de excepție, sub nicio formă n-ar trebui să omiteți vizita la Acvariul din Antalya. Cu peste un milion de turiști anual, Antalya Aquarium este al cincilea cel mai vizitat loc din Turcia. Circa 70% dintre vizitatori sunt străini, iar restul turci. Atracția turistică adăpostește peste 10.000 de exemplare din 300 de specii de viețuitoare marine. Dintre acestea 10 sunt specii de rechini. Acvariul este construit pentru a crea senzații unice și pentru a da vizitatorilor impresia că se află acolo, în mediul natural al viețuitoarelor care înoată molcom de jur împrejur. Așadar, pentru cine și-a imaginat vreodată că i-ar plăcea să înoate cu rechinii, Antalya Aquarium este locul unde își poate vedea visul cu ochii în cel mai mare tunel acvariu din lume! Mai trebuie să știți că acvariul oferă și tot felul de experiențe interactive atât pentru adulți, cât mai ales pentru copii, iar vizitele pot fi planificate și biletele pot fi rezervate, din timp, online pe site-ul Antalya Aquarium.

Bazarul și centrul vechi al orașului

Odată ieșiți din perimetrul resortului de cinci stele, jurnaliștii GoNEXT au pornit la pas pe străduțele vechi, pietruite, acompaniați în surdină, când și când, de chemarea la rugăciune care răsuna din minaretele geamiilor. Ei au vizitat ruinele porții lui Hadrian – un fel de arc de triumf pe care împăratul roman l-a vrut construit în cinstea vizitei sale în Antalya, în anul 130. Monumentul se află amplasat în partea de răsărit a orașului și a fost integrat în sistemul de fortificație al cetății în perioada antică.

Împrejurimile au, de asemenea, o frumusețe aparte, dată de farmecul stilului de viață pe care turcii obișnuiți îl cultivă în sânul tradiției.

Jurnaliștii GoNEXT au vizitat inclusiv bazarul din Belek. Deși păstrează în profunzime tradiția orientală, bazarul găsit în Antalya este diferit de cel arhicunoscut din Istanbul, fiind lipsit de vacarmul obositor, dar și de intruziunea kitsch-ului.

„În primul rând, turistul trebuie să știe că găsește suveniruri de tot felul, rahat turcesc la kilogram, care se numește lokum, așa îl găsesc, sub denumirea aceasta, suc de rodii, suc de roșcove, ceaiul sultanului, foarte, foarte bine cunoscut deja printre românii care vin în Antalya, pașa çay, avem și pașa çay. Șerbet – noi îl știm pe acela lichid, dar există și șerbet solid foarte bun. Săpun solid, au aici o mulțime de suveniruri foarte frumoase”, a explicat ghidul de turism, Mihaela Elibeș.

Ghidul a îndemnat jurnaliștii GoNEXT să nu se urce înapoi în avion spre casă fără să ia noi, drept suvenir, o fărâmă din dulceața Turciei. De altfel, spune Mihaela, turcii au o vorbă: tatlı yiyelim, tatlı konușalım – mâncăm dulce, ca să vorbim dulce. Astfel, au fost încercate o mulțime de sortimente de desert specific turcesc, la care se potrivesc de minune ceaiurile aromatice și cafeaua turcească, preparată cu multă răbdare și pricepere.

Însă suvenirurile cu care poți pleca din acest bazar nu sunt doar cele comestibile. Se spune că cele mai inspirate cadouri pentru cei apropiați este bine să le alegi în timpul excursiilor tale. Așa am făcut și noi. Învățați de Mihaela trucul negocierii cu negustorii turci, jurnaliștii GoNEXT și-au umplut bagajele cu tot felul de mirodenii și obiecte, unele practice, altele strict decorative pe care le vor face cadou colegilor, prietenilor, rudelor, cu diverse ocazii.

Profitați de prețurile accesibile și de faptul că acum aveți la dispoziție curse charter spre Antalya din toate zonele țării și bucurați-vă de o vacanță frumoasă!

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*