FOTO VIDEO Mii de români au luat cu asalt litoralul bulgăresc, la sfârșit de sezon. Prețurile pornesc de la 120 de lei pe noapte, în regim all inclusive

Hotel din Bulgaria. FOTO Roxana Dumitrică

Ultimele zile cu temperaturi de vară din acest an au adus mii de români pe litoralul bulgăresc. Acum sunt și cele mai bune prețuri, la aproape jumătate față de tarifele lunilor iulie și august. Prețurile pornesc de la 125 – 150 de lei pe noapte, la hoteluri de trei și patru stele, în regim all inclusive.

„Am avut foarte multe cereri, în ultimele zile, pentru Nisipurile de Aur și Albena. S-au vândut foarte bine și în sezon, dar acum sunt prețuri extraordinar de bune, iar unii își fac a treia, a patra sau chiar a cincea vacanță pe anul ăsta, profitând de vreme și de reduceri. La un hotel de patru stele, în regim all inclusive sau ultra all inclusive, prețul este de 30 de euro pe noapte, pentru o persoană, în această perioadă, iar la un hotel de trei stele este 25 de euro. Serviciile sunt la fel ca în sezon, iar hotelurile de pe malul mării sunt deschise până pe 10-15 octombrie, majoritatea.”, explică Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel.

Nisipurile de Aur, Albena și Balcic sunt cele mai căutate destinații, în această perioadă. Pe lângă plajă, turiștii pot vizita numeroase obiective turistice în țara vecină.

„Cei mai mulți români care merg la mare în Bulgaria în această perioadă aleg să se cazeze în stațiunile Nisipurile de Aur sau Albena, de unde pot merge în excursii fie cu mașina personală, fie cu un taxi sau cu mașinile pe care unele hoteluri le pun la dispoziția clienților, pentru deplasări către obiectivele turistice. Nici transportul nu e scump. Printre cele mai vizitate obiective turistice este Castelul Reginei Maria de la Balcic, unde sunt impresionante grădinile care-l înconjoară și priveliștea unică pe care o oferă, către mare, de sus. Ideal e să fie vizitate toate obiectivele când e vremea frumoasă, pentru a ne putea bucura de fiecare detaliu, iar la Balcic, de fiecare floare din grădina botanică, în plină splendoare. Pentru turiștii cazați în stațiuni se organizează astfel de excursii sau fiecare poate merge individual, dacă nu dorește o excursie de grup”, explică Traian Bădulescu, specialist în turism.

Nici litoralul românesc nu se lasă mai prejos. Și aici ofertele sunt extrem de variate, iar hotelurile au fost renovate și au cele mai bune condiții pentru a-i primi pe turiști. Nu este de mirare că încă a rămas destinația favorită a multor români.

”Litoralul Mării Negre, atât cel românesc, cât și cel bulgăresc, reprezintă destinația numărul unu a românilor. Ambele litoraluri oferă nenumărate atracții și oportunități de petrecere a timpului liber și sunt complementare. Suntem mândri că le putem oferi turiştilor şi partenerilor noştri din toată ţara posibilitatea de a rezerva fie un sejur în România, fie în Bulgaria, de a compara tarifele şi facilităţile oferite de ambele destinaţii şi de a decide ce este mai bine pentru ei. Avantajul principal atât al litoralului nostru, cât şi al celui bulgăresc, este proximitatea, confortul de a petrece o vacanţă la mare aproape de casă. Un alt avantaj îl reprezintă serviciile turistice similare şi plajele oarecum asemănătoare, ambele ţări având deschidere la Marea Neagră. Bineînţeles, sunt şi multe diferenţe între cele două destinaţii de vacanţă.”, subliniază Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel.

Litoralul românesc este mult mai familiar în ceea ce priveşte oferta de servicii şi preţuri, posibilităţile de distracţie mai diversificate decât în Bulgaria.  Litoralul bulgăresc se remarcă printr-un management pe modelul celui din Germania. Pe litoralul românesc sunt aproape 40 de hoteluri în regim all inclusive, iar pe litoralul bulgăresc, aproape 700, ceea ce constituie peste 75% din baza de cazare de pe litoralul țării vecine.

Potrivit agenților de turism care au vizitat ambele litoraluri, în țara noastră sunt foarte multe hoteluri renovate, noi dotări și personal de excepție, pregătit să facă față și celui mai pretentios turist.

Litoralul din Bulgaria se remarcă printr-o infrastructură foarte bună, oferind acces la numeroase surse de distracție precum baruri, restaurante sau cluburi, dar și foarte multe facilități pentru copii, tobogane, parcuri acvatice, spații de joacă în aer liber, dar și în interior, cu atenta supraveghere a personalului hotelurilor, pentru un confort sporit pentru părinți. Printre stațiunile bulgărești foarte populare se numără Albena, Nisipurile de Aur, Nessebar, Sunny Beach sau Sf. Constantin și Elena. Ofertele includ cazare la prețuri pentru orice buget în hoteluri de trei, patru sau cinci stele.

”Până la urmă, litoralul Mării Negre, atât cel românesc, cât și cel bulgăresc, atrag în fiecare sezon de vară cel mai mare număr de turiști români. Estimez cifra totală la peste 2,5 milioane de turiști, anual. În ultimii 2 ani, românii au fost principalii turiști străini pe litoralul bulgăresc, iar litoralul românesc reprezintă, în mod tradițional, destinația numărul 1 a românilor, ca număr de turiști. Deja, turiștilor care optează pentru litoralul românesc li se oferă excursii și cazări pe litoralul bulgăresc, ei putând vizita obiective precum Castelul Reginei Maria de la Balcik. La un nivel mai mic, există tendința unori turiști de a rezerva, consecutiv, nopți de cazare pe ambele litoraluri. Inițiativa IRI Travel, de a promova ambele litoraluri, mi se pare unică și vizionară. Sunt convins că, atunci când se va dezvolta incoming-ul și în România, vom putea oferi pachete comune turiștilor din terțe țări pentru ambele litoraluri. Am observat la fața locului, alături de consultanții IRI Travel și de reprezentanții agențiilor de turism participante că hotelierii de pe ambele litoraluri se străduiesc să primească turiștii în condiții cât mai bune, iar din ce în ce mai multe hoteluri sunt renovate, modernizate. Atât în România, cât și în Bulgaria, sunt oferte pentru toate buzunarele, o noapte de cazare putând costa de la 25 de euro în extrasezon până la 100-150 de euro sau mai mult, în plin sezon, cu servicii all-inclusive”, subliniază Traian Bădulescu, consultant în turism.

IRI Travel există în peisajul turismului românesc de 16 ani, bucurându-se de o evoluție constantă și de o poziție solidă pe piață. De-a lungul anilor, cu fiecare sezon, IRI Travel și-a consolidat poziția pe piață, devenind cel mai important touroperator pentru unele dintre cele mai cerute destinații de vacanță ale românilor – România, Bulgaria, Grecia, Turcia, Austria, Italia.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*