FOTO VIDEO Constanța se promovează la Târgul de Turism al României cu un autobuz supraetajat, fanfara, DJ, crame, mâncăruri tradiționale. Pe lângă litoral sunt prezentate și obiectivele turistice ale zonei

Constanța se promovează la Târgul de Turism al României. FOTO Adrian Boioglu

Cei care caută o destinație de vacanță pot veni la Târgul de Turism al României care se desfășoară zilele acestea la București. Litoralul a luat fața multor standuri ale destinațiilor din țară, iar anul acesta Constanța se promovează în mod diferit față de alte ediții: s-a despărțit de Tulcea și merge singură, însă îi vin alături sudul litoralului care este deja o entitate proprie și Consiliul Județean care și-a amenajat propriul colț de publicitate.

“Mi-aș fi dorit să ne promovăm împreună cu județul Tulcea ca Dobrogea, adică să facem aici un colț al Dobrogei, iar în Dobrogea să se promoveze atât Delta Dunării, frumusețile din Constanța, partea de sud a litoralului și evident cea care dă ora exactă, destinația Constanța-Mamaia” spune primarul Decebal Făgădău.

Edilul este prezent la Târgul de Turism alături de echipa orașului său, atent la fiecare detaliu și cu un ochi la concurența de peste drum. Primarul Făgădău are motive de satisfacție pentru că standul Constanței arată mai strălucitor ca niciodată. Autobuzul supraetajat, luminile ambientale, hostessele pe care le-a ales, toate la un loc dau strălucire standului turistic.

“Standul Constanței, după cum vedeți, este cel mai vizibil adică se vede de oriunde, suntem la înălțime și am venit cu ceea ce avem noi mai bun. Plecând de la fanfara militară cu care ne-am întâmpinat oaspeții și am făcut deschiderea, până la autobuzele turistice. În autobuzul turistic avem crame și deasupra avem cluburi/DJ, plus bătrânul Ovidius, care am văzut că a atras multe personalități, operatori economici foarte importanți, pentru că anul trecut mediul privat care este mai dinamic ne-a invitat pe noi, autoritățile locale, în standul lor. Anul acesta mi s-a părut corect să organizăm noi și să-i invităm pe dânșii să ni se alăture tocmai pentru a arăta că acest parteneriat între sectorul privat și sectorul public este cel care dă cu adevărat randament. Sunt lucruri pe care dânșii le fac mult mai bine decât le facem noi, în schimb cei care dau predictibilitate, seriozitate, consecvență sunt întotdeauna autoritățile”, spune primarul Constanței, Decebal Făgădău.

Vizitatorii Târgului de Turism al României pot să cumpere zilele acestea concedii la prețuri mult reduse față de normalul din timpul verii. Acum suntem în perioada de early booking, ceea ce înseamnă că sunt reduceri în mod uzual între 10 și 15% cam până la 31 martie, iar pe perioada târgului reducerile sunt și mai mari, cu alte 5-10% în plus. Motiv numai bun pentru vânzările de Litoral.

Jurnaliștii Gonext l-au întrebat pe Aurelian Marin, patronul agenției “Paradis Vacanțe de Vis” de ce aleg românii litoralul românesc în număr din ce în ce mai mare, în detrimentul destinațiilor din străinătate.

“Din multe motive turiștii vin la mare pe litoralul românesc: hotelurile în general sunt foarte bune pentru că majoritatea sunt renovate și multe dintre ele sunt renovate de curând. Cele de 3 sau 4 stele sunt peste omonimele lor din destinațiile concurenței. Doi: tarifele în România sunt în general mai mici. Dincolo de ceea ce vedem oarecum afișat ca imagine publică cum că tarifele ar fi mari, în mod normal tarifele sunt mai mici decât pe destinațiile concurente, pentru turiștii care își rezervă vacanțele în mod regulat și din timp, pe canalele clasice de rezervare. Dacă cineva vrea cu două zile înainte de plecarea la mare, poate găsește ultimele 3 camere la un hotel de 5 stele, și fără doar și poate că s-ar putea să fie 500 de euro camera pe noapte. Trei: accesibilitatea este foarte bună, pentru că turiștii ajung foarte-foarte ușor la mare, comparabil cu oricare altă destinație. Patru: nu există dificultăți de limbă. Nu în ultimul rând prețurile în general – excluzând cazarea – restaurante, o bere pe malul marii, etc, sunt sensibil mai mici decât în străinătate. Șase: Foarte, foarte important, un lucru căruia poate mulți nu îi dau atenţie: turiștii români se simt acasă pe litoralul românesc. Se simt în mediul lor natural și se comportă natural. Mulți dintre ei, atunci când merg afară resimt tot felul de constrângeri”, spune Aurelian Marin.

Însă Constanța nu înseamnă numai litoral, ci multe alte destinații de succes. De aceea, Consiliul Județean Constanța și-a amenajat propriul stand unde îi are ca parteneri pe reprezentanții Muzeului de Istorie Națională și Arheologie, ai Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, cât și producători particulari din județ. Standul are 115 metri pătrați și cuprinde o zonă cu o prezentare video a județului, a site-urilor arheologice, a stațiunilor litorale, dar și a gastronomiei locale. Separat de asta, există și o zonă de degustare a vinurilor constănțene.

“Promovăm Constanța, dar în același timp promovăm și Dobrogea. Oferim turiștilor din țară și nu numai, obiectivele turistice ale județului Constanța, Litoralul Mării Negre și bineînțeles obiective din oraș: Delfinariul, Acvariul și stațiunea Mamaia.  De la an la an, în orașul Constanța și în județul Constanța numărul turiștilor a crescut cu 10-20%. În fiecare an! Cred că anul acesta turiștii vor aprecia frumusețile pe care le avem în Dobrogea”, afirmă Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța.

La fel cum standul Consiliului Județean găzduiește parteneri locali privați sau administrativi, și standul orașului Constanța- Mamaia se prezintă în același mod, de pareneriat între diferite entități. Este vremea colaborărilor care dau rezultate, iar autoritățile locale au învățat lecția trecutului și pun acum accent pe cross publicity, adică reclamă reciprocă, într-o traducere liberă.

Așa se face că anul acesta găsim Aeroportul Kogălniceanu în parteneriat public-privat, care vine și cu o platforma nouă, user friendly, dar și cluburile din Mamaia care în ultimii ani nu se mai alăturaseră autorităților. În plus alături de Constanța/Litoral au venit și cramele dobrogene.

“E prima oară când s-a lucrat în concept de parteneriat public-privat pentru proiectul asta. Iarăși, e prima oară când tot ce înseamnă producția standului e făcută de primărie. Într-adevăr, este la cererea Organizației Patronale Mamaia/Constanța din banii de taxa de Promovare și Dezvoltare, dar primăria a făcut toată procedura. Din punct de vedere al evenimentelor, Constanța/Mamaia – destinația noastră, o să înregistreze din nou câteva lansări anul acesta. Așteptăm actualizat și finalizat programul de evenimente pe care îl aveți aici, dar el va mai suporta transformări până în luna mai. Aș vrea să ne întâlnim la anu’ și să spunem că avem și noi o Asociație de Management a Destinației, adică chiar organizată și să funcționeze ca cea din Delta Dunării, de exemplu”, spune Anca Nedea Pavel, reprezentanta Organizației Patronale Mamaia.

Cea de-a 41-a ediţie a Târgului de Turism al României promovează cele mai convenabile vacanţe pentru 2019, city-break-uri sau early booking pentru excursii în sezonul primăvară-vară.  Vizitatorii au de ales între mii de pachete promoţionale care vizează turismul cultural, rural sau de business, cel de tratament, destinaţiile exotice, croazierele şi turismul de aventură. Însumate, sub cupola Târgului de Turism găsești oferte de la peste 330 de companii din 15 ţări.

“M-am bucurat să văd câtă lume a venit la standul nostru: de la ambasadori la personalități ale României, din Constanța sau iubitori de Constanța. Noi țintim toate vârstele, oricine este binevenit la Constanța și încercăm să transformăm prezența la Constanța într-o experiență de neuitat. Pentru anul acesta pregătim multe surprize, atât pe partea de evenimente, cât și pe partea de investiții. Am pregătit și vom avea trei paliere: Dobrogea, Constanța, Mamaia care vor intră într-un proces de branding. Noi ne cunoaștem cu toții între noi și anul acesta vom lansa un proces de branding al Constanței, un proces care să vină de jos în sus. Nu impus. Va fi un concurs – asta este sigla, venim, o punem pe clădiri și vrem să construim împreună cu constănțenii și cu românii care se simt parte din Constanța, un brand pe care să-l iubească, un love-brand și fiecare să spună “I Love My City” pentru că City de la Constanța reprezintă o amintire pentru cei care ne-au trecut pragul”, a precizat primarul Decebal Făgădău.

Promovarea oraşului Constanța şi a staţiunii Mamaia la Târgul de Turism a fost făcută şi cu ajutorul instrumentiştilor din cadrul “Muzicii Militare” a Forţelor Navale Române.

“Pe parcursul celor 4 zile de desfăşurare a Târgului de Turism, standul municipalităţii se va transformă într-o adevărata scenă de spectacol, unde vor evolua artişti din toată sfera culturală constănţeană”, se arată într-un comunicat de presă al primăriei Constanţa.

Multă muzică, gălăgie, lumini, sunet și culoare. Constanța iese în evidență, sub cupola Pavilionului Expozițional din București.

 “Până la urmă vedem o Dobroge care se așează foarte bine, se poziționează foarte bine ca imagine și ca brand, care dorește să atragă. Este evidentă prezența Constanței care a ieșit foarte bine în evidență la deschidere și asta datorită faptului că cei din zonă – autorități plus agenți economici – au înțeles că prezența la un astfel de eveniment este absolut necesară și prezentarea evenimentelor care au loc pe toată durata verii și pe toată durata anului să fie cunoscută de către agențiile de turism pentru că în acest fel turiștii să aibă parte de exeperiente plăcute de vacanță. Este evident că vânzările agențiilor de turism românești către Litoral și Delta Dunării cresc numai dacă acești turiști sunt informați, își iau un număr de zile de vacanță suficient de mare astfel încât să fie prezenți la evenimente, să participe la cât mai multe activități în zonă, în afară de plajă, soare și mesele oferite de hotelieri”, spune Cristian Bărhălescu, patronul agenției de turism Icar Tours.

Târgul de Turism poate fi vizitat după următorul program:

21-23 februarie 2019: între orele 10:00 – 18:00;

24 februarie 2019: între orele 10:00 – 16:00.

Bilet intrare:  20 de lei;

Copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilităţi şi persoanele instituţionalizate beneficiază de intrare gratuită.

Acces:

Pietonal: Porţile A, B, C și D, cu intrare dinspre: Piaţa Presei Libere, Bulevardul  Expoziţiei şi Strada Parcului;

Auto: Porţile B, C și D, cu intrare dinspre: Bulevardul Expoziţiei şi Strada Parcului.

 

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*