FOTO S-a schimbat modul de acces și verificare a pasagerilor în aeroporturile din România

Pasagerii din aeroporturile din România au de urmat reguli noi. FOTO Bucharest Airports

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor le-a impus operatorilor aeroportuari o serie de reglementări, atât de natură tehnico-logistică, cât și de natură operațională, în conformitate cu opinia unanimă în privința asigurării în continuare a unor măsuri de protecție impuse de pandemia COVID-19, având în vedere necesitatea pregătirii zborurilor de pasageri în condiții de siguranță și securitate.

În acest sens, la reluarea zborurilor pasagerii au următoarele reguli de respectat:

  • Prezentarea la aeroport cu cel puţin 3 ore înainte de ora programată pentru decolare
  • Respectarea culoarelor tendiflex și a liniilor de demarcație pentru păstrarea distanței de 1,5 m între pasageri (față-spate și lateral), atât în zona publică, cât şi în zona securizată (terminal plecări/sosiri)
  • Obligația de a urma procedura de termoscanare, pentru a preveni accesul în terminalele de pasageri a unor persoane care prezintă simptomatologie specifică infectării cu noul coronavirus
  • Obligația de a purta măști de protecție în interiorul aeroportului
  • Respectarea instrucțiunilor transmise, atât prin mijloacele audio, cât şi de către personalul aeroportuar
  • Obligația completării Declaraţiei pe propria răspundere, a pasagerilor care sosesc în ţară şi totodată, respectarea măsurilor impuse de către reprezentanţii Direcţiei de Sănatate Publică.

Accesul persoanelor care însoţesc pasagerii, atât la plecare, cât şi la sosire, este interzis în terminalele aeroportului.

Pe Aeroportul Internațional Henri Coandă din București, la sosirea la aeroport, înainte de a merge la check-in, pasagerii urmează a fi dirijați spre mai multe corturi amplasate în parcare, pentru grupare. Întreg traseul de urmat este marcat în mod vizibil.

  • Accesul autoturismelor în parcarea Plecări se face, de asemenea, pe un flux modificat. Acestea sunt semnalizate în mod vizibil.
  • De la corturi către terminalul de pasageri se va pleca în grupuri organizate de către angajații aeroportului, în funcție de destinație și ora programată a cursei.
  • După efectuarea formalităților de check-in, pasagerii vor urma fluxul obișnuit, păstrând distanța de 1 metru față de cei din jur. Purtarea măștii este obligatorie inclusiv la efectuarea formalităților de acces și la controlul de securitate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*