FOTO Clujul a fost asaltat de potențiali turiști la Târgul Internațional de Turism de la Berlin – ITB

Potențialii turiști au luat cu asalt standul Clujului de la ITB. FOTO CJ Cluj

Participarea Consiliului Județean Cluj la Târgul Internațional de Turism (ITB) de la Berlin 2018 a fost un adevărat succes în ceea ce privește promovarea obiectivelor cultural-turistice și a zonelor de interes pentru germanii care intenționează să-și petreacă vacanțele în România. Standul județului Cluj a fost asaltat de vizitatorii târgului, aceștia solicitând informaţii despre oportunitățile pe care le au la dispoziție pentru a-și organiza viitoarele sejururi.

„Fără îndoială, atât strategia de promovare în străinătate a Clujului cât și modalitatea concretă în care am decis să prezentăm potenţialul turistic al județului încep să dea roade, recentul eveniment de la Berlin fiind o nouă dovadă în acest sens. Tocmai de aceea, vom continua să folosim această formulă de succes, îmbinând informațiile de profil prezentate de experții noștri pe turism cu prestațiile inegalabile ale valoroșilor artiști clujeni”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj,  Alin Tişe.

Pe parcursul celor cinci zile ale manifestării, reprezentanții Clujului au prezentat publicului german cele mai atractive și reprezentative locuri, zone, obiective și evenimente de interes turistic din județ. Aflat pentru al doilea an consecutiv la acest eveniment internațional dedicat promovării turismului, Consiliul Județean Cluj a urmărit să prezinte județul dintr-o perspectivă cât mai complexă, ca o destinație turistică polivalentă, extrem de pretabilă introducerii în cadrul unor circuite și oferte personalizate. Totodată, participarea la târg a reprezentat o foarte bună oportunitate de promovare a potențialului turistic local și regional, cu relevanță și din perspectiva diversificării legăturilor aeriene directe între Cluj și principalele orașe din Germania, potențial generatoare de turiști și oameni de afaceri.

Pe întreaga durată a târgului, vizitatorii au umplut până la refuz standul, mai ales în timpul evoluțiilor artiştitilor de la Untold şi ale celor de la Ansamblul Artistic Românaşul, au cerut informaţii despre zona din care provin şi despre potenţialul turistic al acesteia. Pe lângă faptul că momentele au fost filmate şi fotografiate tot timpul, cei prezenţi în vizită la stand au ţinut neapărat să joace cu artiştii clujeni şi şi-au făcut selfi-uri la standul Clujului. În plus, mulţi dintre cei care au experimentat jocurile de pe Someş au afirmat că intenționează să repete experienţa şi în locurile de unde acestea provin, vizitând Clujul. Vizitatorii au aflat astfel ultimele noutăţi despre festivalul Untold de la reprezentaţii organizatorilor, iar dansatorii de la Ansamblul artistic Românaşul nu doar că au încântat prin dansurile populare prezentate dar au și devenit instructori de dans ad-hoc pentru sutele de doritori de a se prinde în joc alături de ei.

Reamintim faptul că, în cadrul ITB Berlin, cea mai mare manifestare de profil din Europa, județul Cluj a fost reprezentat de structura sa de specialitate – Centrul Național de Informare și Promovare Turistică (CNIPT), precum și de Asociația Produs de Cluj.

ITB Berlin a fost înființat în 1966, acesta reprezentând o platformă unică și complexă de prezentare a ofertelor turistice mondiale ce se adresează atât publicului general, cât și specialiștilor din turism. În cifre, la ediția din 2018 au participat 186 de țări, peste 10.000 de expozanți și un număr de peste 110.000 de vizitatori, public general și specialiști din domeniu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*