Festivalul Usturoiului în Ținutul Contelui Dracula, Pasul Tihuța

Festivalul Usturoiului din Pasul Tihuța

Sunt cunoscute percepțiile populare existente vis-a-vis de puterile miraculoase ale usturoiului, ca vindecător al bolilor, apărător de forțele răului. Zona Tihuța, asociată deja în mentalul turiștilor cu Dracula și spiritele întunericului, este ideală derulării Festivalului Usturoiului.

În cadrul festivalului, organizatorii își propun organizarea de evenimente care au la bază mitologia populară, superstițiile, bucătăria tradițională, construite în jurul usturoiului: spectacol interactiv de magie, momente dedicate micilor ”vrăji” tradiționale, de tipul descântece, ghicitul viitorului, precum și recitaluri de muzică tradițională. Nu va lipsi desigur un spectacol-concurs culinar, care va avea ca centru de greutate prepararea unor rețete tradiționale de bucate cu usturoi. De asemenea, vor fi organizate concursuri de tipul: jocul de oină, hapucul, tras cu arcul, împletitul cununilor de usturoi, dar și activități ludice, specifice zonei Valea Bârgăului, pentru copii: plimbări cu ponei, plimbarea cu trăsuri etc.

Tot în cadrul festivalului, organizat de către Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Asociația de Promovare a Turismului „Turist în Bistrița Năsăud” va avea loc și o reconstituire de lupte între gladiatori, precum și numeroase concerte susținute de artiști de marcă ai genului folk, pop și rock, dar și o drumeție tematică.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*