Festivalul International de Teatru Independent de la Constanța – FITIC revine la Constanța

FITIC revine la Constanța

Festivalul International de Teatru Independent de la Constanța – FITIC, eveniment finanţat de Primăria Municipiului Constanţa și organizat de Asociaţia ART SOCIETY CENTER se desfășoară în intervalul 24 – 27 octombrie, în patru locaţii din Municipiul Constanța. 

Festivalul este vocea independentă a artei prezentului, cu orizonturi deschise şi viziuni largi, fiind deschis tuturor actorilor curajoşi, care au înţeles că arta emoţiei şi a măştii trebuie să aibă un templu fără reţete predestinate.

În afara spectacolelor ce vor participa la secțiunilor în concurs, vor fi prezentate publicului și spectacole de teatru invitate, ce fac parte din repertoriul unor instituții publice de teatru din țară sau companii private. Acestea vor avea ca protagoniști actori consacrați și tineri ai scenei românești. Astfel, instituțiile de stat vin în întâmpinarea teatrului independent și se alătură acestei mișcări, prin susținerea acestui fenomen.

Piesele de teatru pot fi văzute la Teatrul de Stat Constanţa, Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“ Constanța, Tomis Hub – etaj III Tomis Mall.

Și în acest an, secţiunile FITIC sunt:

  • Blue Theatre Independence (teatru, dramaturgie contemporană, teatru-dans şi afişe de teatru),
  • Seathre (teatru pentru liceeni)
  • Red Theatre Revolution (teatru studenţesc).

Intrarea este gratuită la toate spectacolele din festival, pe principiul „primul venit, primul servit”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*