Festivalul International de Teatru Independent de la Constanța – FITIC revine la Constanța

FITIC revine la Constanța

Festivalul International de Teatru Independent de la Constanța – FITIC, eveniment finanţat de Primăria Municipiului Constanţa și organizat de Asociaţia ART SOCIETY CENTER se desfășoară în intervalul 24 – 27 octombrie, în patru locaţii din Municipiul Constanța. 

Festivalul este vocea independentă a artei prezentului, cu orizonturi deschise şi viziuni largi, fiind deschis tuturor actorilor curajoşi, care au înţeles că arta emoţiei şi a măştii trebuie să aibă un templu fără reţete predestinate.

În afara spectacolelor ce vor participa la secțiunilor în concurs, vor fi prezentate publicului și spectacole de teatru invitate, ce fac parte din repertoriul unor instituții publice de teatru din țară sau companii private. Acestea vor avea ca protagoniști actori consacrați și tineri ai scenei românești. Astfel, instituțiile de stat vin în întâmpinarea teatrului independent și se alătură acestei mișcări, prin susținerea acestui fenomen.

Piesele de teatru pot fi văzute la Teatrul de Stat Constanţa, Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“ Constanța, Tomis Hub – etaj III Tomis Mall.

Și în acest an, secţiunile FITIC sunt:

  • Blue Theatre Independence (teatru, dramaturgie contemporană, teatru-dans şi afişe de teatru),
  • Seathre (teatru pentru liceeni)
  • Red Theatre Revolution (teatru studenţesc).

Intrarea este gratuită la toate spectacolele din festival, pe principiul „primul venit, primul servit”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*