Federația Patronatelor din industria ospitalității se opune unei eventuale comasări a Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, la restructurarea Guvernului

Litoralul românesc. FOTO Paul Alexe

Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din Romania ( FPIOR) consideră nefastă si se opune unei eventuale comasări a Ministerului Antreprenoriatului și Turismului.

“Cu ani de zile în spate în care nicio autoritate de la nivel central nu se poate lăuda cu vreo notabilă performanță în slujba și folosul dezvoltării turismului în țara noastră, cu numeroase proiecte pornite în ultimii ani care sunt pe punctul de a deveni sau au devenit deja un eșec – amintim doar situația licitațiilor pentru plaje, numărul infim de OMD-uri înființate până astăzi, pierderea șansei de a oferi HORECA 2 ca măsură de sprijin pentru ospitalitate după cumpliții ani pandemici, reprezentarea dezastruoasă a României la târgurile internaționale de profil și multe alte exemple de ineficiență),  considerăm extrem de periculoasă introducerea sectorului nostru sub o umbrelă și mai mare în cazul comasării ministerului nostru cu orice alt minister”, a spus Federația Patronatelor din Industria Ospitalității.

‘’Considerăm că întreg Guvernul trebuie să-și asume în mod real prioritizarea turismului și ospitalității și acest lucru nu poate să se întâmple fără un minister dedicat și un ministru puternic, cu cunoștințe și expertiză în domeniu, dar și cu o susținere puternică. Avand toate acestea în vedere, credem că o comas are a Ministerului Antreprenoriatului și Turismului cu orice alt minister este o idee dezastruoasă pentru sector, ba mai mult, venim și cu o propunere puternică pe care o considerăm oportună pentru poziția de ministru de resort, respectiv Florin Jianu, actualmente Președintele CNIPMMR.’’ menționează Valentin Soneriu, Președintele FPIOR. 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*