Expoziție la Galeriile de Artă Rădăuți

Expoziție la Galeriile de Artă Rădăuți.

Muzeul de Științele Naturii din cadrul Muzeului Național al Bucovinei, Suceava, în colaborare cu Primăria Municipiului Rădăuți îi invită pe turiști să viziteze în perioada 3-15 august 2020, expoziția itinerantă intitulată ,,Arome tămăduitoare și ispititoare din lumea semințelor”, la Galeriile de Artă din Rădăuți.

Expoziția itinerantă totalizează 150 tipuri de semințe de la plante ierboase, arbustive și lemnoase, care au fost colectate și achiziționate, atât de pe teritoriul românesc, cât și din străinătate. În cadrul acestei expoziții itinerante sunt expuse 15 categorii de macroresturi vegetale, care au fost grupate în funcție de utilitatea lor în activitățile și/sau dieta contemporană: condimentare, afrodisiace, rădăcinoase, ornamentale, cereale, leguminoase, medicinale, toxice, aromatice, sedative, textile.

Dintre plantele medicinale enumerăm: mușețelul, gălbenelele, teiul, roinița, iar dintre cele afrodisiace și cele condimentare menționăm: busuiocul, piperul, ienibaharul, aronia, vanilia, anason stelat, scorțișorul, socul.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*