Expoziție Internațională de Grafică Satirică la Muzeul Național al Bucovinei

Muzeul Bucovinei

Muzeul Național al Bucovinei a organizat cea de-a XV-a ediție a Expoziţiei Internaţionale de Grafică Satirică „Bucovina”, având în acest an tema: Culori.

Vernisajul va avea loc pe 2 iulie, în Foaierul expozițional al Muzeului de Istorie Suceava, iar expoziția va putea fi vizitată în perioada 2 iulie – 31 august.

Potrivit reprezentanților instituției, ediția a XV-a s-a bucurat de o largă participare internațională, în concurs înscriindu-se 365 de caricaturiști, cu 1.076 de lucrări, din 64 de țări.

„Chiar de la început, de la primele ediții, această competiție a crescut în numărul de participanți și valoare, fiind popularizată de multe site-uri de specialitate din lume, ajungându-se la această ediție, la cea mai bună participare de până acum”, au precizat sursele citate.

Juriul expoziției, format din Mihai Pânzaru PIM – caricaturist, George Licurici – caricaturist şi Ovidiu Ambrozie Bortă BOA – caricaturist, a selectat caricaturile cele mai bune pentru Expoziția Internațională de Grafică Satirică „Bucovina”, precum și lucrările premiate din acest an.

Premianții din 2021 sunt:

 1. Premiul „Bucovina” – VALERII MOMOT – Ucraina – 500 Euro şi diplomă;
 2. Premiul I – SERGEY SICHENKO – Israel – 400 Euro şi diplomă;
 3. Premiul II – VALENTIN GEORGIEV – Bulgaria – 300 Euro şi diplomă;
 4. Premiul III – MARCO DE ANGELIS – Italia – 100 Euro şi diplomă;
 5. Premiul Special – OLEG GUTSOL – Belarus – diplomă;
 6. Premiul Special – EVŽEN DAVID – Cehia – diplomă;
 7. Premiul Special – YANG LIJIE – China – diplomă;
 8. Premiul Special – ALI FARIDEARDPOUR – Iran – diplomă;
 9. Premiul Special – ALEXANDRU BARTFELD – Israel – diplomă;
 10. Premiul Special – GABRIELE CORVI – Italia – diplomă;
 11. Premiul Special – ANNEKE VAN STEIJN – Olanda – diplomă;
 12. Premiul Special – GELU PASCAL – Romania – diplomă;
 13. Premiul Special – KONSTANTIN KAZANCHEV – Ucraina – diplomă;
 14. Premiul Special – LEONID STOROSHUK – Ucraina – diplomă.

Nominalizați pentru premii au fost și artiștii: Osvaldo Rugani – Argentina, Luc Vernimmen – Belgia, Shenying Sun – China, Slobodan Butir – Croţia, Bernard Bouton – Franţa, Jitet Kustana – Indonezia, Aliyeh Mazaheri – Iran, Ilya Katz – Israel, Grama Liviu – România, Marian Avramescu – România, Pamfil Horodnic – România, Viacheslav Shilov – Rusia, Alexander Dubovsky – Ucraina, Fedko Serhii – Ucraina, Oleg Loktiev – Ucraina, Vladimir Kazanevsky – Ucraina, Leslie Ricciardi – Uruguay.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*