Exercițiu multiplu de salvare realizat de salvamontiștii dâmbovițeni

Exercițiu multiplu de salvare realizat de salvamontiștii dâmbovițeni. FOTO Salvamont Salvaspeo Dâmbovița

O echipă a Salvamont Salvaspeo Dâmbovița a participat, la sfârșitul săptămânii trecute, la un exercițiu complex din calendarul de pregătire pentru anul în curs.

Potrivit Salvamont Dâmbovița, prima parte  a constat în extragerea unei persoane rănite dintr-un aven, de la o adâncime de 70 de metri, prin tehnici de salvare în mediul subteran speologic. La acesta au participat și alți salvatori din mediul subteran, membri CORSA.

A doua parte a exercițiului a fost executată de echipa de salvare montană și a constat în preluarea și transportarea victimei pe o zonă de abrupt, până la un drum unde urma să fie predată la ambulanță.

„Ambele exerciții s-au încheiat cu succes, demonstrându-ne, încă o dată, că sunt necesare pentru menținerea la un nivel ridicat a capacitații de intervenție a Serviciului Public Județean  Salvamont Salvaspeo Dâmbovița”, au precizat reprezentanții organizației.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*