Destinațiile originale ale anului 2024 la DAL Travel

Excursie în Mongolia. FOTO Dal Travel

DAL Travel, unul dintre cei mai cunoscuți touroperatori din România cu produse turistice tip premium și de circuit, înființat în anul 2000 și membru al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), constată un apetit crescut al călătorilor români pentru un val impresionant de programe și circuite originale programate în prima parte a anului 2024. Cu o creștere de 55% a rezervărilor pentru circuite și de 80% pentru sărbătorile de Paște, agenția se pregătește să ofere experiențe de neegalat și itinerarii exclusive pentru turiștii dornici să exploreze lumea.

Tendința de creștere mare pentru circuite indică faptul că turiștii români sunt dornici să exploreze și să descopere lumea într-un mod inedit. De asemenea, mulți dintre aceștia au luat deja decizia de a-și rezerva locurile pentru destinațiile dorite, iar unele circuite sunt ”sold out” sau aproape rezervate în totalitate.

Potrivit consultanților DAL Travel, din ce în ce mai mulți turiști români doresc itinerarii exclusive, concepute cu meticulozitate pentru a prezenta destinații remarcabile, de la ”bijuterii” ascunse la repere emblematice. Turiștii descoperă astfel frumusețea unică a fiecărui colț al lumii, călătorind într-un mod care depășește simpla vacanță.

Printre cele mai căutate destinații de circuit ale începutului de an 2024 se numără: Nicaragua – Costa Rica (plecare pe 26 februarie, tarif de la 4429 de euro), Costa Rica – El Salvador – Columbia (plecare pe 26 martie, tarif de la 4980 de euro), China – Tibet – Nepal – Bhutan (plecare pe 17 aprilie, tarif de la 6045 de euro), Filipine – Marele Tur (plecare pe 28 februarie, tarif de la 3451 de euro).

Printre cele mai solicitate croaziere de lux se numără: Croazieră pe Mississippi și Florida – Statele Unite ale Americii (plecare pe 12 iulie, tarif de la 8964 de euro), Croazieră de Rusalii în Islanda și Groenlanda (plecare pe 20 iunie, tarif de la 3980 de euro) și Croazieră prin Fiordurile Norvegiene (plecare pe 7 iulie, tarif de la 3190 de euro).

Alte destinații de interes pentru 2024: Peru de la Pacific la Anzi – Festivalul Inti Raymi și Muntele Curcubeu (plecare pe 17 iunie, tarif de la 3900 euro), Sardinia – Corsica (plecare pe 28 mai, tarif de la 1980 de euro) sau Indonezia – Festivalul Baliem: Java – Papua de Vest – Sulawesi – Bali – Komodo (plecare pe 4 august, tarif de la 4460 de euro).

Printre cele mai căutate destinații inedite de Paște pentru 2024 se numără Paște în Leagănul Umanității Etiopia – Marele Circuit (plecare pe 27 aprilie, tarif de la 4270 de euro), respectiv Paște în Kurdistan / Irak (plecare pe 29 aprilie, tarif de la 2620 de euro).

Prețurile pentru circuitele și sejururile de Paște variază între 1.250 de euro pentru Turcia – Cappadocia, 1.390 de euro pentru Albania, 1.580 de euro pentru Iordania și ajung până la 3.300 de euro pentru Coreea de Sud, 4.270 de euro pentru Etiopia, 4.900 de euro pentru Peru și Insula Paștelui.

60 de circuite din 2024 deja vândute

Tendința românilor de a opta pentru destinații inedite se reflactă și în accelerarea rezervărilor, în ultimele luni. Printre circuitele vândute integral se numără Mongolia, Africa Australă: Namibia – Botswana – Cascada Victoria, Marele Tur al Filipinelor, Chile – Argentina – Brazilia și Carnavalul de la Rio, Mauritius –  Reunion – Seychelles, Coreea de Sud – Japonia, Thailanda – Malaezia – Singapore, China – Tibet – Nepal – Bhutan, SUA: Coasta de Est şi Florida sau Marele circuit al Chinei. Deja, prin DAL Travel sunt vândute 60 de circuite ale anului viitor.

Tendințe de călătorie ale românilor pentru prima parte a anului 2024

DAL Travel observă o creștere semnificativă a cererii pentru programele de Paște și pentru circuitele turistice în prima parte a anului 2024. Românii au început să planifice cu entuziasm vacanțele lor, reflectat, de exemplu, prin creșterea impresionantă a rezervărilor pentru sărbătorile de Paște, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. Această creștere indică un optimism crescut în rândul călătorilor și o revenire a predictibilității în turism.

  1. Tendințe pentru Sărbătorile de Paște 2024

Turiștii români caută experiențe diverse și exotice pentru Sărbătorile de Paște, de la destinații din Asia și Europa, până la cele din Africa, America de Sud și America de Nord.

  1. Creștere a cererii pentru croaziere

Se remarcă o creștere considerabilă și a cererii pentru croaziere, turiștii fiind atrași de ideea de a explora multe destinații și locuri exotice într-un cadru luxos și relaxant.

  1. Recăpătarea încrederii în Early Booking

După o perioadă de incertitudine, turiștii români arată un interes crescut pentru planificarea în avans a călătoriilor, dovedind o încredere reînnoită în călătorii.

  1. Explorarea culturilor diverse

Românii preferă să își petreacă vacanțele cât mai activ, în locuri cu o bogată istorie și tradiție culturală, indicând o dorință de învățare și de trăire a unor experiențe noi.

„Suntem încântați să vedem că turiștii români își manifestă din nou încrederea în călătorii și planifică din timp participarea în circuite turistice, inclusiv în programele de Paște din 2024, pentru care înregistrăm o creștere neașteptat de mare. Acesta este un semn clar al dorinței lor de a profita de cele câteva zile libere și de a-și crea amintiri de neuitat în diverse colțuri ale lumii. Cu destinații variate, oferte atractive și itinerarii personalizate, suntem convinși că turiștii noștri vor găsi pachetul perfect care să le ofere o experiență de neuitat. Unul dintre cele mai inedite produse este „Vacanța de Paște în… Insula Paștelui”, o experiență de neuitat într-unul dintre cele mai frumoase locuri din lume, în cadrul unui circuit complet în Chile. Am rămas surprinși de creșterea de 80%, a cererii din această perioadă, pentru viitoarele vacanțe de Paște. De asemenea, remarc o creștere mare a rezervărilor pentru circuite și interesul crescut pentru croaziere, ceea ce arată că românii au încredere în anul turistic 2024. Nu trăim într-o lume perfectă, însă pot spune că predictibilitatea în turism a revenit la ordinea zilei. La solicitarea turiștilor sunt deja vândute 60 de circuite pentru anul viitor. Astfel, ne pregătim să organizăm alte date de plecare pentru destinațiile respective. De exemplu, doar într-o zi de la lansare, am vândut integral circuitele pentru Mongolia și croazierele în Islanda și Groenlanda”, declară Daniela Nedelcu, director general DAL Travel.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*