Destinația europeană de excelență 2023, competiția EDEN care premiază micii pionieri ai turismului durabil

Turism în Praga. FOTO Duernsteiner/Pixabay

Comisia Europeană a lansat competiția „Destinația europeană de excelență (EDEN) 2023”. Această inițiativă răsplătește cele mai bune realizări în turismul sustenabil și practicile de tranziție verde în destinații mai mici din întreaga Europa.

Destinațiile Europene de Excelență este o inițiativă UE, introdusă de Comisia Europeană. Scopul este de a recunoaște și premia destinații mai mici care aplică strategii de succes pentru stimularea turismului sustenabil prin practici de tranziție verde. Competiția se bazează pe principiul promovării dezvoltării turismului sustenabil care aduc valoare pentru economie, pentru planetă și oameni. Actuala Destinație europeană de excelență 2022, Middelfart (Danemarca), servește drept responsabil pentru inaugurarea noii inițiative îmbunătățite și pionier al turismului durabil în toată Europa.

Oportunitatea de a concura pentru titlul de Destinație europeană de excelență 2023, destinațiilor li se cere să-și demonstreze cele mai bune practici în turismul sustenabil și tranziția verde. este acordat de către organizatorii Competiției atât țărilor din UE, cât și țări din afara sa, cu condiția să fi membre ale programului COSME (Albania, Armenia, Bosnia și Herțegovina, Islanda, Kosovo, Moldova, Muntenegru, Macedonia de Nord, Serbia, Turcia, Ucraina și Regatul Unit). Aplicațiile vor fi evaluate inițial de un grup de experți independenți din domeniul durabilității. În a doua etapă, trei orașe selectate vor fi rugate să prezinte candidatura orașului lor în fața Juriului European. Juriul European va selecta un câștigător, Destinație europeană de excelență 2023, care va fi anunțat în noiembrie 2022. Destinația câștigătoare va fi poziționată ca pionier în sustenabilitatea turismului dedicat obiectivelor European Green Deal și vor primi asistență în comunicare și branding pe parcursul anului 2023.

Pentru a aplica, reprezentanții destinației sunt rugați să completeze un formular online. Termenul limită de depunere a aplicațiilor este 1 iunie 2022, ora 17.00 CET.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*