Delfinariul din Constanța va fi mărit și modernizat cu 5,6 milioane de euro

Delfinariul din Constanța

Delfinariul din Constanța va suferi noi modificări, urmând a se extinde și mai mult decât s-a făcut la ultima investiție. În acest sens se va face o investiție de aproximativ 5,6 milioane de euro, bani ce vin de la statul român, dar și autoritățile locale.

Semnarea contractului de finanțare urmează a fi făcută de către ministrul Turismului, Bogdan Trif și președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, miercuri 7 august, la ora 13.00 la Delfinariul din Constanța.

Proiectul „Extindere Delfinariului, Municipiul Constanța” costă 5,6 milioane de euro, fondurile fiind asigurate în proporție de 70% de către Ministerul Turismului, iar diferența de 30% va fi asigurată de către Consiliul Județean Constanța.

Proiectul a fost o necesitate, pentru că Secția Delfinariu din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța are aviz de funcționare valabil de la Ministerul Mediului, până la data de 04.11.2023. După această dată, secția trebuie să se reautorizeze, nu înainte de modernizare, întrucât bazinele delfinilor nu mai corespund standardelor stabilite la nivel mondial.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*