Dacă ajungeți în Sankt Petersburg, nu ratați cele două parcuri ale Palatului Petrodvoreț

Complexul Palatului Petrodvoreț. FOTO Facebook/Visit-Petersburg

Sankt Petersburg a fost fondat de țarul Petru cel Mare, în 1703, ca o “fereastră către Europa”, fiind, de la acea dată, capitală a Imperiului Rus până în 1918. Sankt Petersburg a fost cunoscut ca un oraș al palatelor.

Sankt Petersburg, cu cei aproape 4,5 milioane de locuitori (2002), este în ziua de azi cel de-al doilea oraș ca mărime al Rusiei, al patrulea oraș ca mărime al Europei, un centru european de cultură extrem de important și cel mai important port rusesc la Marea Baltică.

Centrul orașului este unul dintre siturile protejate de UNESCO ca parte a patrimoniului universal.

În Sankt Petersburg – Peterhoff se regăsește și Complexul Muzeal al Palatului Petrodvoreț, unul dintre cele mai mari din Rusia și chiar Europa. Grădinile de aici au fost comparate cu cele de la Versailles.

Cei care ajung în Sankt Petersburg pot vizita începând din 17 octombrie Parcul Superior și Parcul Inferior al Palatului Petrodvoreț din Peterhoff gratuit, până la dechiderea sezonului estival următor.

„Deși fântânile arteziene acum sunt închise, priveliștea spectaculoasă de toamnă de la malul Golfului Finic este un regal în sine!“, a precizat Andrei Vîlcovan de la agenția de turism Kalinka Travel

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*