Cursele TAROM operează în regim normal, inclusiv după data de 1 decembrie

FOTO Facebook/Tarom

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române – TAROM comunică faptul că toate operațiunile sale, inclusiv cele derulate prin flotă, respectiv serviciile de operare curse spre toate destinațiile, vor continua să se deruleze în condiții normale, data de 1 decembrie marcând momentul de sărbătoare națională pentru toți românii, inclusiv pentru angajații TAROM.

Referitor la impactul pe care Legea nr. 296/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung, TAROM, în calitate de companie deținută de statul român, salută intenția legiuitorului de a stopa risipa bugetară și acționează în mod firesc pentru susținerea intereselor statului român de a administra o afacere competitivă în plan concurențial, inclusiv prin proceduri legale care să conducă la exceptarea TAROM de la anumite prevederi ale legii anterior menționate.

„Consiliul de Administrație al TAROM a avizat în 20 noiembrie Memoriul de exceptare care a fost transmis și se află în procedură firească de aprobare în Adunarea Generală a Acționarilor. Înțelegem dorința expansivă de comunicare și acțiunea Sindicatului Unit TAROM de a depune propriul Memoriu, în paralel cu cel depus la Ministerul Transporturilor și fundamentat oficial direct de către companie, pentru că anumite prevederi ale legii care vizează îndeosebi autoritățile și instituțiile publice pot avea un altfel de efect asupra companiilor de stat care acționează efectiv în piețe concurențiale.

Suntem convinși că statul român va acționa mereu în interesul cetățenilor săi, prin urmare nu avem îndoieli referitoare la faptul că, dacă vor fi aprobate excepții fundamentate, TAROM se va regăsi pe această listă”, declară Bogdan Popescu, directorul general al TAROM.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*