Concursul EDEN 2019 cu tema turismul de sănătate și relaxare, lansat de Ministerul Turismului

Plaja din Saturn. FOTO Adrian Boioglu

Ministerul Turismului a anunțat lansarea concursului „Destinaţii Europene de Excelenţă” – EDEN, cu tema turismul de sănătate și relaxare.

Proiectul „Destinaţii Europene de Excelenţă” – EDEN, a fost lansat de Comisia Europeană în anul 2006 și urmărește creşterea vizibilităţii destinaţiilor, creşterea conştientizării asupra diversităţii şi calităţii ofertei turistice europene, reducerea sezonalităţii, stimularea dezvoltării turismului durabil, crearea unei reţele între destinaţii.

În acest scop, autorităţile naționale de turism din țările participante la proiect, organizează un concurs de proiecte pentru desemnarea destinațiilor de excelență din țara respectivă, conform temei stabilite în cadrul Comitetului Consultativ pentru Turism, întrunit la nivel european.

  • Criterii de eligibilitate:
    Oferta turistică bazată pe turismul de sănătate și relaxare trebuie să fie implementată de cel puțin 2 ani
  • Destinația să fie în curs de dezvoltare, non-tradițională (în afara traseelor clasice). Sunt excluse orașele cu peste 300.000 de turiști sosiți în structurile de cazare, conform datelor statistice ale Institutului Național de Statistică pentru anul 2018: București, Brașov, Constanța, Cluj-Napoca, Sibiu, Timișoara, Iași.
  • Să fie oferite experiențe turistice autentice
  • Să existe autorități locale care să asigure managementul destinației ținând cont de durabilitatea din punct de vedere social, cultural și de mediu.
  • Să existe o organizație de management a destinației care să aibă capacitatea de a asigura managementul pentru un turism durabil. Activitatea să se deruleze conform unei strategii de dezvoltare durabilă a destinației.
  • Să existe agenții, ONG-uri sau autorități care să dețină capacitatea de a adopta practici privind turismul durabil.

Cei interesaţi pot găsi anexat detalii privind participare la concursul EDEN.

Dosarele de participare la concurs vor putea fi transmise până la data de 22 iulie, la următoarea adresă:

Ministerul Turismului, Bd. Dinicu Golescu nr. 38,

Sector 1 București, cod poștal 010873

cu menţiunea pentru Serviciul Relații Internaționale și Afaceri Europene – Proiectul EDEN.

Persoana de contact: Iulia Dăngulea, email: iulia.dangulea@mturism.ro sau iulia.dangulea@gmail.com

tel. 021 303 78 58

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*