Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște trece la programul de vară

Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi

Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște trece, începând de duminică, 27 martie 2022, la programul de vară.

Toți cei interesați sunt așteptați la muzeele aflate în administrarea complexului muzeal, pentru recreere, dar și pentru a descoperi multiplele aspecte ale trecutului și prezentului în plină transformare, oglindite deopotrivă într-o largă varietate de exponate, puse în valoare în expozițiile permanente și temporare pe care le găzduiesc.

Noul program este următorul:

  • Ansamblul Monumental „Curtea Domnească” poate fi vizitat de marți până duminică, între orele 09.00 și 18.30. Ultimul bilet va fi eliberat la ora 18.00. Luni, complexul muzeal este închis. Având în vedere că se desfășoară lucrări de restaurare în cadrul Ansamblului Monumental „Curtea Domnească”, doar ruinele Palatului Domnesc și Muzeul Tiparului și al Cărții Vechi Românești se vor putea vizita.
  • Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie, Muzeul Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic, Muzeul „Casa Romanței”, Muzeul Scriitorilor Dâmbovițeni, Muzeul „Vasile Blendea”, Casa Atelier Gheorghe Petrașcu, Expoziția „Metamorfozele unui loc al memoriei: de la cavalerismul Școlii de Ofițeri „Ferdinand I” la spațiul profan al procesului și execuției soților Ceaușescu și al sfârșitului regimului totalitar din România” și Casa Atelier „Gabriel Popescu”, din localitatea Vulcana-Pandele, pot fi vizitate de marți până duminică, între orele 09.00 și 17.00. Luni este închis.
  • Casa Memorială „Ion Luca Caragiale”, Muzeul de Etnografie Pucioasa și Muzeul Etnografic „Dumitru Ulieru” Pietroșița pot fi vizitate de miercuri până duminică, între orele 09.00 și 17.00. În zilele de luni, marți, primul și al treilea weekend din fiecare lună, acestea vor fi închise.
  • Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi poate fi vizitat de marți până duminică, între orele 09.00 și 18.00. Luni este închis.
Casa Atelier „Gabriel Popescu”, din localitatea Vulcana-Pandele.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*