Coduri portocaliu și galben de vânt și precipitații în Irlanda din cauza furtunii Jorge

Coasta Irlandei. FOTO Malte Baumann

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Irlanda, că Serviciul local de meteorologie a emis coduri portocaliu și galben de vânt pentru Galway, Mayo, Clare și Kerry.

Vântul va atinge viteze de până la 80 km/h, cu unele rafale severe în regiunile de coastă (viteze de până la 110-130 km/h). Rafalele de vânt pot genera valuri înalte, existând risc de inundații în zonele de coastă. Prognoza este valabilă începând cu sâmbătă, 29 februarie 2020, de la ora 06:00, până duminică, 1 martie 2020, ora 03:00.

De asemenea, vineri, 28 februarie 2020, va ploua torențial în Munster, Connacht și Donegal, cu risc de inundații localizate în special în zona Kerry. Alerta este în vigoare pentru intervalul 28 februarie 2020, ora 00.01 – 29 februarie 2020, orele 23:59. Informații actualizate sunt disponibile pe site-ul Serviciului de meteorologie irlandez – http://www.met.ie/nationalwarnings/default.asp#.

​Până în prezent, aeroportul Dublin nu a emis avertizări cu privire la posibile perturbări ale traficului aerian. Cetățenii români care călătoresc spre sau dinspre Irlanda pot verifica informațiile actualizate disponibile pe site-ul aeroportului – https://www.dublinairport.com/latest-news.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Dublin: +35316681150; +35316674318; +35316674325, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Irlanda: +353864684351.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internethttps://dublin.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*