CFR Călători a suplimentat și în acest final de săptămână trenurile care circula spre și dinspre litoral

Călătorie cu trenul. FOTO Cătălin SCHIPOR

Datorită cererii mari de transport, și în acest final de săptămână, CFR Călători a suplimentat trenurile care circula pe rutele cele mai solicitate.

Astfel, garniturile spre/dinspre litoral, spre/dinspre Valea Prahovei sau spre/dinspre zona Moldovei circulă cu aproximativ 300 de vagoane suplimentare și 23.000 de locuri în plus.

„Este important ca pasagerii să-și facă rezervare din timp și să nu mai cumpere bilet în ultimul moment, pentru a putea suplimenta în mod operativ, în limita parcului disponibil, capacitatea de transport pentru preluarea fluxurilor de călători”, au transmis reprezentanții societății.

CFR Călători susține că a reușit în ultimele cinci luni să repare și să modernizez un număr record de vagoane, lucru care dă astăzi posibilitatea, în condițiile dificile create de pandemie, de a lua semnificativ mai mulți călători în trenuri.

„Anul trecut în aceeași perioadă a sezonului circulau doar 792 de vagoane față de 960 în prezent iar acest număr va continua să crească pe perioada sezonului”, susțin sursele citate.

La bordul trenurilor CFR Călători, masca de protecție este obligatorie pe toată durata călătoriei. Echipele de la control trenuri care verifică modul de îndeplinire a acestor reguli a fost suplimentat.

„Menționăm că în Gara de Nord București și în alte stații vor avea loc, prin sondaj, filtre la urcarea în tren și vor fi admiși la transport doar pasagerii care au bilet. Persoanele care trebuie să călătorească în următoarea perioadă cu trenul, sunt obligate să respecte toate regulile de comportament și igienă impuse de autorități pentru prevenirea și controlul virusului SARS-CoV-2, și este important să aibă în vedere recomandările noastre de călătorie pentru a le putea asigura un transport în condiții de siguranță”, au mai precizat reprezentanții CFR Călători.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*