Cetățenii români trebuie să prezinte un test PCR negativ la intrarea pe teritoriul Bulgariei

Peisaj din Bansko FOTO Cătălin Legănel

Cetățenii români care călătoresc în Bulgaria vor trebui să prezinte, începând de vineri, 29 ianuarie, un test PCR negativ, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul statului.

Potrivit Ambasadei României în Republica Bulgaria, documentul care atestă rezultatul negativ al testului molecular tip PCR trebuie să conțină numele și prenumele persoanei (conform documentului de identitate cu care călătorește), datele laboratorului care a efectuat testarea (denumirea, adresa sau alte date de contact), data efectuării testării, metoda testării, scrisă cu caractere latine (PCR) și rezultatul negativ (negative).

Nu trebuie să prezinte un test PCR negativ următoarele categorii de persoane:

  • șoferii de autobuz;
  • angajați în transportul internațional de pasageri;
  • șoferii autocamioanelor care efectuează transport internațional de mărfuri;
  • membrii echipajelor navale;
  • membrii echipajelor aeriene, care efectuează zboruri de la și către aeroporturi publice pe teritoriul Republicii Bulgaria și personalul tehnic asimilat;
  • lucrătorii transfrontalieri;
  • persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria, când poate fi garantată părăsirea imediată a teritoriului Republicii Bulgaria.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*