Cererea de sejururi la mare pentru minivacanța de Rusalii, cu 20 la sută peste 2021

Litoralul românesc. FOTO Paul Alexe

Românii intenționează să petreacă minivacanța de Rusalii pe litoral, lucru dovedit de numărul mare de rezervări făcute pentru perioada 10 – 13 iunie la hotelurile deschise în stațiunile de la Marea Neagră.

Astfel, potrivit datelor prezentate de touroperatorul Litoralulromanesc.ro, cererea de sejururi la mare pentru minivacanța de Rusalii este în creștere cu 20 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut, 90 la sută dintre unitățile de cazare de pe litoral urmând să fie deschise, dintre care, conform estimărilor, unele vor atinge un grad de ocupare de 100 la sută.

„Sejururile pentru minivacanța de Rusalii au început să se vândă încă din luna ianuarie, dar pe măsură ce ne apropiem de această perioadă, numărul cererilor a crescut. Cei mai mulți turiști au ales pachetele de trei nopți de cazare la mare, dar sunt și turiști care își prelungesc sejurul la patru, cinci nopți. Preferința clară este pentru hoteluri de trei și patru stele, cel puțin cu mic dejun, dar se caută și variantele de cazare all inclusive, în special de către familiile cu copii”, afirmă Ionuț Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

Mulți dintre cei care au făcut deja rezervare pentru minivacanța de Rusalii au fost stimulați de ofertele speciale create cu acest prilej, tarifele pornind de la 59 de lei pe noapte pentru două persoane la un hotel de două stele din stațiunea Olimp, cazare fără masă. Un pachet de trei nopți la un hotel de trei stele cu mic dejun inclus în Eforie Nord costă 468 lei/ două persoane, iar cuplurile care optează pentru servicii all inclusive la un hotel de patru stele din Jupiter trebuie să achite pentru un sejur de trei nopți puțin peste 1.800 de lei.

„Minivacanța de Rusalii reprezintă un preambul pentru sezonul estival, întrucât mulți români obișnuiesc să-și ia concediu abia după ce copiii intră în vacanța școlară. Iar pe baza estimărilor pe care le avem pentru Rusalii, putem spune că litoralul va fi și anul acesta destinația internă principală către care românii se vor îndrepta în lunile de vară. De altfel, este un trend care s-a accentuat în timpul pandemiei”, adaugă Ionuț Nedea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*