Cel mai bun film european, „Războiul rece“ rulează la Constanța, pe faleza Cazinoului

Cazinoul din Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

Considerat cel mai bun film european al anului 2018 și premiat la Cannes pentru regie, „Războiul rece” („Cold War”) în regia lui Paweł Pawlikowski va fi prezentat pe 12 iulie pe faleza din fața Cazinoului din Constanța. Intrarea va fi liberă.

În fiecare zi de vineri, între 28 iunie-26 iulie, în Grădina de vară Farul din Mangalia şi pe Faleza Cazino din Constanţa are loc un warm-up pentru festivalul de film Cinemascop din Eforie Sud, care anul acesta ajunge la cea de-a doua ediție. Pe 12 iulie, publicul din Constanța este așteptat la proiecția în aer liber a multipremiatului film „Războiul rece” („Cold War”) în regia lui Paweł Pawlikowski.

Pe fundalul Războiului Rece în Polonia, Berlin și Yugoslavia și Parisul anilor 1950, filmul creionează o poveste de dragoste la fel de imposibilă precum timpurile trăite de protagoniști. Wiktor – un muzician talentat, cu poziție înaltă și multe relații, și Zula – o fată de la sat, tânără, naivă, cu o voce aproape nepământeană se întâlnesc la preselecțiile pentru ansamblul folcloric de cântece și dansuri „Mazurek”. El vede în ea „scânteia” și-i oferă șansa să facă carieră. Se îndrăgostesc unul de celălalt, chiar dacă între ei totul le stă împotrivă: caractere, aspirații și orientări politice diferite, fatalitatea crudă a sorții.

Filmat în alb-negru, filmul se remarcă prin jocul actoricesc de excepție al unor actori de renume în cinematografia poloneză, precum Tomasz Kot, Joanna Kulig sau Agata Kulesza, dar și prin muzica genial orchestrată de compozitorul polonez Marcin Masecki.

Proiecția are avea loc vineri, 12 iulie, ora 21.30, pe faleza din fața Cazinoului din Constanța. Accesul va fi liber.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*