Caravana filmului românesc – Cartea și filmul se va afla la Pâncota în perioada 15 – 17 aprilie

Caravana filmului românesc. FOTO Pixabay

„Caravana filmului românesc – Cartea și filmul” pornește din nou la drum, iar prima localitate programată în traseul de anul acesta este Orașul Pâncota, județul Arad. Aici, copii, părinții și bunicii sunt invitați la Așezământul Cultural, în perioada 15 – 17 aprilie, de la orele 17.00 și 19.00, să vizioneze unele dintre cele mai frumoase filme românești.

Intenția „Caravanei filmului românesc – Cartea și filmul” este aceea de a contribui, prin acțiunile sale, la apropierea tuturor de arta atât de frumoasă a filmului și, în mod special, de cea a filmului românesc. Căci, așa cum spunea Jean Cocteau un film, nu este altceva decât „o scriere în Imagini”. Astfel, vor fi prezentate producții cinematografice clasice, ale căror scenarii au ca sursă de inspirație romane celebre românești, nuvele și povestiri din programa școlară precum „Baltagul” și ”Frații Jderi” de Mihail Sadoveanu sau „Liceenii” de George Șovu.

Nici copii, micuții spectatori de azi, poate marii creatori de mâine, nu au fost uitați, aceștia fiind invitați la întâlnirea cu Lizuca și năzdravanul cățeluș Patrocle din „Dumbrava minunată”, dar și cu Veronica și prietenii săi fantastici din filmul cu același nume.

Publicul cinefil din Pâncota se va bucura, cu siguranță, să revadă rolurile memorabile realizate de mari actori ai teatrului și filmului românesc: Dorel Vișan și Adrian Pintea (care recreează prietenia emblematică dintre Ion Creangă și Mihai Eminescu, în filmul „Un bulgăre de humă”) sau Gheorghe Cozorici, George Calboreanu sau Florin Piersic în „Frații Jderi”.

La toate proiecțiile din cadrul „Caravanei filmului românesc” accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile.

Programul Caravanei filmului românesc – Cartea și filmul la Așezământul Cultural al Orașului Pâncota este următorul:

  • Vineri, 15 aprilie, ora 17.00: BALTAGUL

Scenariul și regia: Mircea Mureșan;

Cu: Ilarion Ciobanu, Margarita Lozano, Sandu Sticlaru, Ioana Pacula, Ernest Maftei

  • Vineri, 15 aprilie, ora 19.00: LICEENII

Regia: Nicolae Corjos; Scenariul: George Șovu

Cu: Ștefan Bănică jr., Mihai Constantin, Oana Sârbu, Tamara Buciuceanu-Botez, Ion Caramitru

  • Sâmbătă, 16 aprilie, ora 17.00: DUMBRAVA MINUNATĂ

Regia: Gheorghe Naghi; Scenariul: Draga Olteanu Matei;

Cu: Diana Muscă, Ernest Maftei, Florina Cercel, Elena Drăgoi, Draga Olteanu Matei

  • Sâmbătă, 16 aprilie, ora 19.00: FRAȚII JDERI

Regia: Mircea Drăgan; Scenariul: Profira Sadoveanu, Constantin Mitru, Mircea Drăgan;

Cu: Gheorghe Cozorici, Ștefan Velniciuc, George Calboreanu, Geo Barton, Emanoil Petruț

  • Duminică, 17 sprilie, ora 17.00:VERONICA

Regia: Elisabeta Bostan; Scenariul: Vasilica Istrate, Elisabeta Bostan;

Cu: Dem Rădulescu, Margareta Pâslaru, Lulu Mihăescu, Vasilica Tastaman

  • Duminică, 17 sprilie, ora 19.00: UN BULGĂRE DE HUMĂ

Regia: Nicolae Mărgineanu; Scenariul: Mircea Radu Iacoban;

Cu: Dorel Vișan, Adrian Pintea, Marcel Iureș, Carmen Tănase, Maria Ploae

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*