Bulgaria reduce, de la 1 ianuarie, cuantumul taxelor vinietelor electronice pentru o parte din mijloacele de transport

Noi prevederi legale privind achiziționarea taxelor de drum, în Bulgaria

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Bulgaria că, începând cu data de 1 ianuarie 2023, vor intra în vigoare noile prevederi referitoare la reducerea cu 10 la sută a cuantumului taxelor vinietelor electronice pentru mijloacele de transport cu masa totală de până la 3,5 tone (inclusiv), care folosesc infrastructura publică rutieră bulgară supusă regimului taxabil.

Astfel, cuantumul taxelor vinietelor electronice va fi următorul:

  • vinietă electronică cu valabilitate de 1 an: 87 leva;
  • vinietă electronică cu valabilitate de 3 luni: 48 leva;
  • vinietă electronică cu valabilitate de 1 lună: 27 leva; – vinietă electronică cu valabilitate de 1 săptămână: 13 leva;
  • vinietă electronică cu valabilitate pentru un week-end: 9 leva.

În acest context, este importantă achiziționarea din timp a vinietelor electronice și achitarea conformă a taxelor de drum tip TOLL pentru folosirea infrastructurii rutiere publice din Bulgaria, în conformitate cu legislația în vigoare. Toți cei interesați, persoane fizice și companii de transport, pot obține informații relevante, după cum urmează:

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 și +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web http://sofia.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*