Avertizare de călătorie pentru românii din Grecia. Ciclonul „Daniel” a afectat numeroase drumuri naționale și autostrăzi

Autoritățile au emis atenționare de furtună. FOTO J. W.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Elenă că, în urma fenomenelor meteo puternice cauzate de ciclonul „Daniel”, există numeroase drumuri naționale și autostrăzi afectate. Astfel, a fost afectată infrastructura de transport și comunicații din zonele Volos, Magnisia, Trikala, Karditsa, Telion și Insula Skhiatos, fiind înregistrate dificultăți inclusiv la transportul aerian și cel maritim.

Poliția elenă a dispus restricții de circulație pe mai multe tronsoane, după cum urmează:

strada Larisis, în Volos, pe ambele fluxuri de trafic, de la sensul giratoriu cu bulevardul Athinon până la intersecția cu șoseaua de centură Volos, precum și drumul național Volos – Larissa)

drumul județean Rizomylos – Kanalia, de la intersecția cu PEO Larissa – Volos până în satul Kanalia

drumul județean Volos – Kanalia, de la Melissatika la satul Kanalia

drumul județean Agia-Volos, de la satul Kanalia până la linia administrativă cu regiunea Magnesia, respectiv satul Kalamaki din prefectura Larissa

drumul local Stefanovikeio – Megalo Monastiriou, de la intersecția cu drumul național Volos – Larissa până la satul Megalo Monastiri

drumul județean Velestinou – Mikro Perivolaki din satul Chloe până la limita administrativă cu prefectura Magnesia (satul Agrokipio)

șoseaua Larissa-Volos, de la intersecția cu satul Chloe până la satul Stefanovikio

accesul vehiculelor este interzis în regiunea Trikala, cu excepția rețelei rutiere care conectează localitățile Ioannina și Grevena cu unitatea regională Larissa, astfel: drumul național Ioannina – Trikala – Larissa; drumul național Grevena – Mourgani; drumul național Ioannina – Trikala – Larissa.

circulația vehiculelor este interzisă pe teritoriul prefecturii Karditsa, cu excepția porțiunii din autostrada E-65 aflată în responsabilitatea Poliției din Karditsa.

Au fost ridicate restricțiile pe rețeaua rutieră din insula Skiathos, cu excepția zonelor Agia Paraskevi – Troulos – Platanias, unde circulația este în continuare oprită.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români că datele oficiale actualizate referitoare la evoluția fenomenelor meteorologice extraordinare sunt disponibile pe site-ul Agenției Naționale elene de Meteorologie: www.emy.gr

De asemenea, Secretariatul General al Protecției Civile a emis un set de recomandări și măsuri care trebuie urmate de către toate persoanele în această perioadă pentru a se proteja de riscurile care decurg din apariția fenomenelor meteorologice severe disponibil pe site-ul https://civilprotection.gov.gr

Se recomandă cetățenilor români să respecte întocmai instrucțiunile autorităților elene responsabile, iar în cazul în care se confruntă cu o situație de pericol iminent să utilizeze numărul unic de urgență 112.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*