Avertizare de călătorie pentru românii care merg în Islanda. A fost declarată Stare de urgență din cauza erupției vulcanice în zona Sundhnjúkagígar

Vedere din Islanda

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Islanda că Departamentul de Protecție Civilă și Managementul Situațiilor de Urgență islandez a declarat stare de urgență din cauza erupției vulcanice în zona Sundhnjúkagígar, la aproximativ 4 km nord-est de nord de orașul Grindavík.

Apărarea Civilă solicită publicului să nu se deplaseze la locație.

Cetățenii care au nevoie de asistență pot contacta numărul unic de urgență „112″. Pentru informații suplimentare pot contacta linia de asistență a Crucii Roșii: 1717.

Sfaturile și instrucțiunile autorităților islandeze (în limba engleză) sunt disponibile pe site-ul Departamentului de Protecție Civilă și Managementul Situațiilor de Urgență islandez (https://www.almannavarnir.is/) al Oficiului Meteorologic al Islandei (https://en.vedur.is/). Sfaturile și instrucțiunile autorităților islandeze (în limba engleză) sunt disponibile la https://safetravel.is/.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Copenhaga: +45 39 40 71 77, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Regatul Danemarcei și Islanda: +45 27 35 55 37.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*