Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Luxemburg. Au fost prognozate ninsori și polei

Ninsoare. FOTO Pixabay.com

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Marele Ducat al Luxemburgului că autoritățile au emis cod roșu de zăpadă și de polei pe întreg teritoriul acestui stat, miercuri, 17 ianuarie 2024.

În toată țara sunt prognozate cantități semnificative de ploaie înghețată și ninsoare, iar acumulările de zăpadă pot ajunge la 10 până la 15 cm local. Pentru ziua de joi, 18 ianuarie 2024, este emis un cod portocaliu (pentru zona de nord) și un cod galben (pentru centrul și sudul țării) de ploaie înghețată și ninsoare abundentă. Autoritățile recomandă cetățenilor să se deplaseze “doar dacă este absolut esențial”.

Mai multe drumuri naționale sunt impracticabile, iar traficul trenurilor și avioanelor este perturbat. De asemenea, traficul rutier către Franța a fost interzis pentru vehiculele grele de marfă cu o greutate mai mare de 7,5 tone până la noi dispoziții.

Cetățenii români se pot informa în timp real la link-ul: https://www.meteolux.lu/fr/vigilances/?mapToDisplay=today#main și la link-urile https://gouvernement.lu/fr.html și  https://www.lessentiel.lu/fr.

Ministerul Afacerilor Externe informează că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon +35226458164 al Ambasadei României în Marele Ducat al Luxemburgului.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*