Apel la responsabilitate după ce angajați ai unei terase din Vama Veche au fost confirmați cu Covid-19

Turiști la Vama Veche. FOTO Adrian Boioglu

Primăria comunei Limanu face apel către toți agenții economici care își desfășoară activitatea sezonieră în localitățile 2 Mai și Vama Veche să fie responsabili și să respecte toate regulile impuse de autorități pentru a limita răspândirea virusului SARS COV 2 în comunitate. De asemenea, autoritățile locale atrag atenția atât turiștilor, cât și localnicilor, să nu relaxeze măsurile de protecție personală.

„Trăim o amenințare reală, iar respectarea unor reguli reprezintă unică soluție în a ne proteja pe noi, dar și pe ceilalți. Sezonul estival abia a debutat, dar numărul turiștilor este în creștere, de la o săptămâna la altă. Este evident că și riscurile cresc exponențial. Trebuie să înțelegem că suntem cu toții expuși, iar măsurile de protecție sunt necesare pentru a menține aceste localități în siguranță, atât pentru cei care locuiesc aici cât și pentru turiști. Este normal că activitățile economice să repornească, dar consider că este obligatoriu că agenții economici să fie vigilenți și să respecte toate recomandările impuse. La rândul lor, turiștii trebuie să înțeleagă că acest sezon este atipic, iar distanțarea socială, igienă personală și purtatul unei măști în spațiile publice închise reprezintă instrumentele prin care fiecare dintre noi poate să contribuie la diminuarea pericolului”, susține Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu.

În ceea ce privește confirmarea cazurilor de îmbolnăvire din localitatea Vama Veche, reprezentanții Primăriei Limanu spun că au fost luate imediat toate măsurile necesare pentru a limita riscurile.

„Ne-am mobilizat de urgență și împreună cu Direcția Județeană de Sănătate Publică a județului Constanța și Poliția Municipală Mangalia am urmat procedurile impuse de legislație. Localul și-a suspendat activitatea urmând să aplice un plan de măsuri pentru remedierea problemelor apărute, iar persoanele asupra cărora există suspiciuni au fost luate în evidență și au fost izolate. A fost un caz izolat, însă, trage un semnal de alarmă asupra unui pericol care nu dispare odată cu vara sau cu sosirea concediului. Fac apel către toți agenții economici care se confruntă cu situații similare să ne anunțe imediat, să sisteze temporar activitatea și să contacteze DSP. Este esențial să acționăm în echipa și să menținem un climat de siguranță în 2 Mai și Vama Veche. Dacă nu vom fi responsabili, aceste două localități vor ajunge din sate de vacanță în zone cu risc crescut de îmbolnăvire. Vama Veche și 2 Mai trebuie să rămână destinații sigure! Dar, acest lucru depinde de fiecare dintre noi”, a mai spus Daniel Gheorghe Georgescu.

Totodată, pentru a limita răspândirea virusului în comunitate, Primăria comunei Limanu va organiza o serie de  întâlniri cu agenții economici din zona și reprezentanții DSP Constanța, temele de dezbatere fiind legate de măsurile de protecție atât pentru angajații sezonieri cât și pentru turiști, dar și procedurile specifice în cazul în care există suspiciuni de îmbolnăvire în zona. Prima întâlnire va fi organizată mâine, în localitatea 2 Mai.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*