Apa de mare şi nămolul de Techirghiol – printre punctele forte ale Stațiunii Eforie Nord

Faleza din Eforie Nord. FOTO Cristina Niță

Odată cu redeschiderea sezonului, în stațiunea Eforie Nord va fi posibilă și realizarea de împachetări și băi cu nămol Techirghiol, special amenajate în acest scop.

Calitățile vindecătoare și igienice ale apei, proprietățile nămolului, algelor, esențelor vegetale, pietrelor vulcanice și sărurilor de mare, toate aceste bogății erau cunoscute ca surse de sănătate încă de la începutul antichității. Metodele terapeutice aplicate pacienților nu diferă de unele terapii de astăzi: consumând cantități mari de apă în timp ce corpul este încălzit (azi, saună), aplicând apă caldă în zonele cu suferință (azi, dușurile Vichy), scufundând corpul în apă fierbinte pentru a-l supune unei presiuni externă constantă (astăzi, imersii).

Nămolul de Techirghiol – o adevărată binecuvântare

Există mărturii despre efectele miraculoase ale nămolului sapropelic de la lacul Techirghiol de acum 2.000 de ani.

Împachetările cu nămol constă în aplicarea nămolului la temperatura de 40 – 45 ºC, în straturi cu grosimi diferite, în funcție de consistența acestuia, timp de 15 – 30 minute, pacientul fiind așezat pe un pat terapeutic, împachetarea fiind realizată într-un strat triplu pentru a încetini pierderea de căldură (material textil nesintetic în interior, apoi pânză sau piele, la exterior pătură).

Nămolul este lăudat pentru calitățile sale vindecătoare în ameliorarea unei largi varietăți de boli reumatice și genitale. Nămolul negru este o substanță unică, care conține un amestec complex de clorură de magneziu, sodiu, hipertonic și sulfură. Are un miros puternic, se modelează cu ușurință pe suprafața corpului datorită conținutului său de hidratare și este absorbit foarte repede în piele.

Se știe că împachetările cu nămol sunt indicate în tratamentul reumatismului. Datorită compoziției sale biochimice, nămolul poate fi utilizat și în tratamentul bolilor inflamatorii (spondilită anchilozantă, poliartrita reumatoidă) și a mușchilor. Tot cu ajutorul nămolului poate fi crescută și flexibilitatea articulațiilor, astfel redând mai multă mobilitate. Intensitatea durerilor de articulații, se poate reduce tot cu ajutorul împachetărilor cu nămol, prin aplicarea acestuia în zona încheieturilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*