ANAT: Turiștii sunt în avantaj dacă rezervă biletele de avion prin agențiile de turism

Alin Burcea. FOTO: ANAT

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) vine în sprijinul pasagerilor români, oferind soluții concrete în fața numeroaselor întârzieri și anulări de curse aeriene întâmpinate în special în timpul sezonului de vară, când este înregistrat cel mai mare trafic aerian pe plan internațional.

Din păcate, în ultima perioadă, mai multe companii aeriene, în toată lumea, au fost nevoite să anuleze zboruri din diverse motive, cum ar fi lipsa sloturilor, întârzieri sau insuficiența personalului.

Iată care sunt avantajele rezervării biletelor de avion prin agențiile de turism:

► Protecție împotriva anulărilor: Turiștii care achiziționează bilete de avion prin intermediul agențiilor de turism beneficiază de protecție în caz de anulare. Dacă un zbor face parte dintr-un pachet de călătorie, agențiile sunt obligate, conform legii, să găsească soluții de repatriere a pasagerilor fără costuri suplimentare.

► Notificări și alternative: Companiile aeriene nu anunță întotdeauna clienții despre anulări sau întârzieri. În schimb, agențiile de turism informează turiștii, asigurându-se că aceștia nu se prezintă la aeroport decât atunci când au o alternativă de zbor garantată.

► Siguranța curselor charter: Cursele charter, operate cu avioane închiriate de touroperatori de la companiile aeriene, se numără printre cele mai sigure opțiuni de zbor. Touroperatorii sunt obligați să asigure derularea zborurilor sau să ofere alternative, atât la curse charter, cât și la circuite.

Pasagerii au dreptul la despăgubiri din partea companiilor aeriene în anumite condiții, plus cazare și masă dacă sunt întârzieri foarte mari sau anulări care periclitează revenirea pasagerului la destinație, însă agențiile de turism pot asigura rapid o alternativă de transport.

”ANAT colaborează cu Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) pentru a crea un Fond de garantare a biletelor de avion în caz de faliment al companiilor aeriene. În prezent, nu există asigurări care să acopere anulările sau întârzierile provocate de aceste companii. Recomandăm turiștilor să cumpere bilete de avion prin agențiile de turism pentru a fi protejați și pentru a avea alternative în caz de anulare. ANAT se dedică asigurării unei experiențe sigure și plăcute pentru toți călătorii”, declară Alin Burcea, președintele ANAT.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*