ANAT: „Agențiile de turism înregistrează o creștere a cererii pentru ofertele early booking”

Târgul de Turism al României de la ROMEXPO. FOTO cu rol ilustrativ

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) va fi prezentă cu stand la ediția de toamnă a Târgului de Turism al României (TTR), care va fi găzduit de Pavilionul B1 al ROMEXPO de joi, 10 noiembrie, până duminică, 13 noiembrie, alături de mai multe agenții de turism membre și de membri asociați. Amintim că ANAT este partener fondator al târgului de turism de la ROMEXPO încă de la prima ediție, care a avut loc în aprilie 1999.

Accesul este gratuit, iar programul de vizitare este între orele 10.00 și 18.00 între 10 și 12 noiembrie și între orele 10.00 și 16.00 pe 13 noiembrie.

La actuala ediție a TTR, agențiile de turism promovează ofertele tip early booking pentru sezonul estival 2023, atât pentru destinații externe, cât și pentru litoralul românesc, alături de alte oferte speciale cu reduceri consistente lansate cu ocazia târgului de turism. De asemenea, agențiile promovează și ofertele rămase pentru sărbătorile și pentru sezonul de iarnă.

ANAT estimează o creștere a cererii pentru rezervările tip early booking față de aceeași perioadă a anului trecut (luna octombrie și începutul lunii noiembrie). Reducerile tip early booking sunt cuprinse între 10 și 45 la sută, în funcție de transport, de unitatea de cazare și de destinație ori în funcție de tipul pachetului turistic – individual sau operat cu curse charter. Printre destinațiile promovate cu oferte early booking se numără litoralul românesc, Grecia, Bulgaria, Turcia, Spania, Cipru, Malta, Tunisia și Egipt.

De asemenea, vizitatorii TTR pot achiziționa pachete turistice de sărbători și pentru sezonul de iarnă pentru România (stațiuni de ski, stațiuni balneoclimaterice, pensiuni rurale) dar și pentru destinații precum Egipt, Dubai, Thailanda, Indonezia (Bali), Singapore, Malaezia, Turcia (Antalya), Franța (Coasta de Azur), Israel, Iordania, Malta, Tunisia, Maroc, Zanzibar, Maldive, Mauritius sau Finlanda (Laponia) ori circuite pentru Turcia, Grecia sau alte țări europene. Printre cele mai solicitate capitale pentru Crăciun și Revelion se numără Paris, Budapesta, Viena, Praga, Madrid, Istanbul, Atena și Barcelona.

„Este o mare bucurie pentru noi reluarea târgurilor și în special a Târgului de Turism al României. Sunt reduceri, sunt oferte speciale și așteptăm cu drag să fim asaltați de turiști”, declară Alin Burcea, prim vicepreședinte ANAT.

În această perioadă, încă o veste bună pentru turiști. În urma târgului de turism de la Londra (World Travel Market) apar noi semne de relaxare pentru diverse destinații, precum Emiratele Arabe Unite, care au eliminat orice restricție, și este posibil să urmeze mai multe țări din Extremul Orient.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*