Amfiteatrul de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa va fi restaurat. Proiectul costă peste 22 milioane lei și banii sunt atrași de Consiliul Județean Hunedoara

Zăpada a pus stăpânire Sarmisegetuza Regia. FOTO Administrația Sarmisegetuza Regia

În cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 5 – „Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural”, Prioritatea de investiţii 5.1 „Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural”, Consiliul Judeţean Hunedoara a depus spre finanţare proiectul „Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa”.

Vineri, în ședință extraordinară, Consiliul Județean Hunedoara a adoptat o nouă hotărâre necesară în procesul de obținere a fondurilor europene pentru acest proiect, declarat eligibil.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă valorificarea durabilă a patrimoniului cultural de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, prin lucrări de conservare și restaurare, cu impact direct în creșterea numărului de vizitatori după intervenția asupra sa, impulsionând dezvoltarea locală și implicit a județului Hunedoara.

Valoarea totală a proiectului este de 22.089.484,65 lei, inclusiv TVA, din care contribuția Consiliului Județean Hunedoara este de 654.482,87 lei (2,96 %).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*