Alertă pentru românii care locuiesc sau călătoresc în Australia. Incendiile de vegetație au afectat zona Sydney

Atenționare de călătorie în Spania: incendii de vegetație în Tenerife

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Australia cu privire la decretarea stării de urgență în statul New South Wales, până la data de 26 decembrie 2019, ca urmare a daunelor semnificative provocate de incendiile de vegetație în zona metropolitană Sydney, Illawarra, Southern Ranges, Munții Albaștri și Central Ranges. Părți din Great Western Highway și Hume Highway sunt închise circulației rutiere, iar serviciul de transport feroviar este suspendat între Sydney și zonele afectate.

De asemenea, alerte pentru condiții extreme de producere a incendiilor sunt în vigoare pentru teritoriul capitalei Canberra, Queensland, Australia de Sud și statul Victoria.

Autoritățile locale au emis un apel național de anulare a oricărei deplasări care nu este strict necesară în zonele afectate.

Cetățenii români care se află în Australia sau care plănuiesc să viziteze această țară sunt sfătuiți să se informeze înainte de orice deplasare, să descarce și să utilizeze aplicațiile puse la dispoziție de guvernele locale (Fires near me NSW, VicEmergency) și să ia în considerare riscurile la care se pot supune înainte de a călători într-o zonă afectată de incendii.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Sydney: +61 (2) 92993764 (competență pentru statele New South Wales, Queensland și Northern Territory), precum și ale Biroului Consular Melbourne: +61 (3) 99783804; +61 (3) 99783806 (competență pentru statul Victoria, Tasmania, Australia de Sud și Australia de Vest), apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al Consulatului General al României la Sydney: +61401558844, respectiv al Biroului Consular Melbourne: +61410599155.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*