Alertă de călătorie în Portugalia: puternice incendii de vegetație în zonele rurale

Stradă din Portugalia. FOTO Kristina Tamasauskaite

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Portugheză că, pe fondul temperaturilor ridicate, autoritățile portugheze au instaurat, pentru perioada 27 – 29 iulie, stare de alertă pentru incendii de vegetație în zonele rurale de pe întreg teritoriul continental.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351.213.968.812, +351.213.979.982, +351.213.966.463, +351.213.960.866, apelurile primite la ultimele două numere de telefon fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Portugheză: +351. 927.411.628.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet: http://www.ipma.pt/pt/riscoincendio/rcm.pt/, http://www.prociv.pt, http://lisabona.mae.ro, www.mae.ro și pagina de Facebook a Ambasadei României în Republica Portugheză, www.meteoalarm.eu. MAE reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție și aplicația „Călătorește în siguranță” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*