Air Serbia va lansa zboruri directe către Guangzhou pe 30 septembrie

Air Serbia va lansa zboruri directe către Guangzhou pe 30 septembrie

Începând cu 30 septembrie 2024, Air Serbia va lansa zboruri directe între Belgrad și orașul Guangzhou (CAN) din Republica Populară Chineză. Astfel, la mai puțin de doi ani de la lansarea zborurilor programate între Belgrad și Tianjin, transportatorul național sârb continuă să își extindă operațiunile în țara asiatică.

În sezonul estival actual, care durează până pe 26 octombrie în industria aviației, Air Serbia va zbura între Belgrad și Guangzhou de două ori pe săptămână. Mai exact, va zbura din Belgrad către Guangzhou în zilele de luni și vineri la ora 00:50, ora locală, iar zborurile din Guangzhou către Belgrad vor fi în zilele de luni și vineri la ora 22:10, ora locală.

În timpul sezonului de iarnă 2024/2025, transportatorul național sârb va zbura din Belgrad către Guangzhou în zilele de luni și vineri la ora 00:50, iar zborurile din Guangzhou către Belgrad vor fi în zilele de luni și vineri la ora 23:10, ora locală. Biletele sunt puse în vânzare de astăzi.

„Când am stabilit zboruri directe între Republica Serbia și Republica Populară Chineză pe 9 decembrie 2022, după o pauză de peste două decenii, am redeschis ușile Asiei pentru pasagerii din regiunea mai largă a Balcanilor. Serviciul a contribuit semnificativ la consolidarea cooperării și relațiilor bilaterale dintre Serbia și China, stimulând pozitiv creșterea economică, relațiile comerciale, turismul și schimburile culturale. Declarația recent semnată ‘Declarația privind aprofundarea și ridicarea parteneriatului strategic cuprinzător și construirea unei comunități între Serbia și China cu un viitor comun în noua eră’, ca cea mai înaltă formă de cooperare între țările noastre, a oferit un impuls suplimentar pentru lansarea zborurilor directe către a doua noastră destinație în Republica Populară Chineză. Începând cu 30 septembrie, puteți zbura direct între Belgrad și Guangzhou cu Air Serbia”, a declarat Jiri Marek, CEO Air Serbia.

El a adăugat că compania aeriană națională sârbă are negocieri în curs cu principalele companii aeriene chineze despre o posibilă cooperare, pentru a oferi pasagerilor săi conectivitate bună cu alte orașe din Republica Populară Chineză, numeroase destinații din Extremul Orient și Asia de Sud-Est, precum și Australia. Guangzhou este unul dintre cele mai mari orașe și cele mai importante centre comerciale din Republica Populară Chineză. Datorită amplasării sale, este adesea numit „poarta sudică a Chinei”. Guangzhou este un oraș modern și dinamic, cu un patrimoniu cultural bogat. Cartierurile vechi ale orașului și grădinile cantoneze îl fac atractiv pentru turiști din întreaga lume.

Printre numeroasele temple, se remarcă în mod deosebit Templul celor Șase Arbori de Banyan, oferind vizitatorilor pacea și liniștea unui sanctuar budist vechi de 1.500 de ani. Guangzhou este cunoscut și pentru patrimoniul său culinar și bucătăria cantoneză autentică, cu multe feluri de mâncare exotice. Aeroportul Internațional Guangzhou Baiyun se află la 28 de kilometri de centrul orașului și este situat între orașele Renhe, districtul Baiyun și Xinhua, districtul Huadu. Se întinde pe aproximativ 18 kilometri pătrați.

Aproape 80 de companii aeriene din peste 230 de destinații din întreaga lume zboară către Aeroportul Baiyun din Guangzhou. Guangzhou este un important nod aerian pentru inițiativele naționale ale Chinei, Belt and Road și Air Silk Road, și este, de asemenea, principalul aeroport din regiunea Greater Bay Guangdong-Hong Kong-Macau.

Aeroportul a înregistrat cele mai bune rezultate în 2019, când a gestionat peste 73 de milioane de pasageri și aproape 500.000 de zboruri. În timpul pandemiei de coronavirus, cu 43,77 milioane de pasageri, Aeroportul Baiyun din Guangzhou a fost cel mai aglomerat din lume. Air Serbia va folosi aeronava Airbus A330-200 din flota sa de lung curier pe ruta Belgrad-Guangzhou.

Transportatorul național sârb deține deja două avioane de acest tip, iar al treilea este așteptat să sosească în curând.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*