Agenția de turism Terra Turism a intrat în insolvență. Clienții sunt sfătuiți să se adreseze firmei de asigurare pentru despăgubiri

Mai mulți români care au apelat la Terra Tourism au rămas cu ochii în soare. FOTO Facebook

Asociația Națională a Agențiilor de Turism a luat la cunoștință de pe pagina de internet a agenției de turism Terra Turism, prin anunțul publicat vineri, 22 iunie, că agenția membră ANAT va declanșa procedura de insolvență. Acest lucru s-a întâmplat chiar și după ce au mai încasat în aceiași zi banii pentru vacanță a mai multor clienți.

Ulterior, agenția Terra Tourism a închis orice canal de comunicare. Unii dintre clienții Terra Tourism îi acuză pe reprezentanții firmei că au încasat contravaloarea unor vacanțe chiar și în data de 22 iunie, înainte de a anunța intrarea în insolvență.

Pentru recuperarea sumelor datorate de către Terra Tourism, turiștii se pot adresa asiguratorului agenției (polița de insolvabilitate seria BN Nr 000000764 încheiată la City Insurance SA), urmând a fi despăgubiți în limita sumei de 50.000 de dolari, valoarea totală a poliței de asigurare. Reprezentanții juridici ai ANAT sunt la dispoziția turiștilor pentru a le oferi consultanță în demersurile privind înscrierea la masa credală.

În ultimii doi ani, ANAT a înaintat mai multe propuneri către Ministerul Turismului pentru modificări legislative care să asigure o garantare a sumelor plătite de turiști în cazul intrării în insolvență a agenției de turism, dar nu s-a ajuns la un consens.

Noua Directiva UE nr 2302/2015, care va fi transpusă și în legislația românească începând din 1 iulie 2018, va reglementa modul de aplicare, iar ANAT își exprimă determinarea pentru ca împreună cu Ministerul Turismului să asigure condițiile necesare pentru garantarea efectivă și reală a pachetelor de servicii turistice și pentru asigurarea unui mediu de business sustenabil agențiilor de turism din România.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*