Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav, vizitat de un oficial al Ambasadei SUA la București

Atașatul comercial al Ambasadei SUA la București, Tom Hanson, în vizită la AIBG. FOTO CJ Brașov

Tom Hanson, atașatul comercial al Ambasadei SUA la București, a vizitat vineri, 18 martie, amplasamentul Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav, la invitația președintelui Camerei de Comerț și Industrie a Județului Brașov, Silviu Costea. Din partea Consiliului Județean Brașov, înaltul oficial a fost însoțit de Alina Szasz, manager public, și Dorin Iordache, consilier la Direcția Implementare Aeroport.

Oaspetele american a vizionat spațiile terminalului în compania lui Ionuț Ioniță, directorul de proiect al SC BOG’ART SRL, de la care a primit informații tehnice cu privire la stadiul implementării celui mai important obiectiv de investiții al județului Brașov.

Tom Hanson a remarcat forma arhitecturală a terminalului și faptul că este compact și bine dimensionat. Un alt aspect evidențiat în cadrul vizitei a fost că proiectarea, construcțiile, instalațiile și finisajele au fost realizate de muncitori români, angajați la firme românești și că majoritatea materialelor de construcții utilizate au provenit din România, ceea ce reprezintă o realizare remarcabilă.

Cu acest prilej, atașatul comercial al Ambasadei SUA și-a exprimat intenția de a participa la următoarea ședință a Asociației Aeroporturilor din România, pentru a prezenta oportunitățile de colaborare pe care companiile de peste Ocean le pot oferi în domeniul furnizării echipamentelor de securitate aeroportuară.

„Pentru noi este foarte important interesul pe care Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav îl suscită la cel mai înalt nivel și în toate mediile. Din acest punct de vedere apreciem în mod deosebit faptul că atașatul comercial al Ambasadei SUA a fost dornic să viziteze obiectivul nostru. În prezent, la terminalul AIBG sunt realizate testările necesare pentru finalizarea recepției obiectivului. Contractul pentru cele șapte componente aeroportuare – clădire energetică, gospodărie de apă, posturi control acces, parcare publică, instalații interioare de utilități, drum tehnologic și remiză PSI, pe care îl implementează asocierea SC BOG’ART SRL – SC UTI Facility Management SA, are un progres de 95 la sută, iar în luna mai vom începe lucrările de construcție a clădirii de contingență pentru turnul de control”, a spus președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*