Acvariul din Constanța a adunat de-a lungul timpului peste 100 de specii de pești

Pești exotici la Acvariul Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Pești exotici la Acvariul Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Acvariul din Constanța se poate lăuda cu mai multe specii de pești, adunând de-a lungul timpului peste 100.

Spațiul expozițional al Acvariului este destinat prezentării expoziției permanente de faună și floră acvatică, dar și unor expoziții temporare cu diverse tematici legate de biologie, ecologie acvatica și pescuit marin.
De-a lungul timpului, Acvariul din Constanța a adunat peste 100 de specii de pești și viețuitoare marine care aparțin unor zone geografice diverse. Ținând cont de criterii ecologice, biogeografice și taxonomice, Acvariul, este structurat în trei secții: Marină, Dulcicolă și Pești Exotici.

Astfel în cadrul Secției Marine pot fi văzuți sturionii, relicte ponto-caspice, Secția Dulcicolă prezintă specii de pești și nevertebrate de apă dulce, care populează bălțile și lacurile litoralului românesc și apele Deltei Dunării: crap, caras, roșioară, somn, iar în Secția Pești Exotici vizitatorii pot observa varietăți de pești care aparțin diferitelor ecosisteme dulcicole și marine din zone tropicale și subtropicale, de pe toate cele 3 continente: America, Africa și Asia. Încânta privirea varietăți de peste Piranha, peștele cuțit, peștele înger, pisica de Amazon, diferite specii de murena, peștele leu.

În prezent, Acvariul nu poate fi vizitat deoarece municipiul Constanța se află în carantină.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

5 Trackbacks / Pingbacks

  1. Constanța: 7 obiective turistice de la malul mării
  2. Constanza: 7 atracciones turísticas a orillas del mar
  3. Constança: top 7 pontos turísticos perto do mar • Holistic Multilingual Magazine
  4. Constança: top 7 pontos turísticos perto do mar
  5. Constanța : 7 objectifs touristiques au bord de la mer

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*